NavMenu

Sve više proizvođača okreće se narandžastom vinu

Izvor: N1 Četvrtak, 05.03.2020. 18:19
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay / distelAPPArath)Ilustracija
Čuli ste za crveno ili bijelo vino ili za roze, ali šta je s narandžastim? Njegovi pobornici do sada su bili samo vinski znalci, ali sve je više proizvođača koji se komercijalno okreću toj vrsti vina.

Narandžasto vino proizvodi se fermentacijom belog grožđa s kog se ne skida koža. Ta koža i koštice imaju više vremena da otpuste tanine i daju više ukusa konačnom proizvodu, kao i jedinstvenu boju vina od ćilibar žute do duboke narandžaste, prenosi Hina.

Neka narandžasta vina ujedno su i prirodna vina, jer ne koriste aditive poput sumpora, već samo kvasac koji prirodno postoji u grožđu. U proizvodnji vina koriste se posebni sojevi kvasca kako bi se kontrolisao postupak fermentacije.


Haneka Schoenhals, vinar sa zapada Njemačke, kaže da je prvi put kada je probala ovo vino bila iznenađena njegovim ukusom i nije mogla da prestane da misli da njega.

Šenals sada proizvodi narandžasto vino iz belog kabernea, jer ima mnogo ukusa u kožici, a vrijeme fermentacije ograničava na dve do tre nedelje zbog tanina.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.