NavMenu

Avio-kompanije iz regiona obnavljaju flotu - Montenegro Airlines dobija dva nova aviona

Izvor: bankar.me Ponedjeljak, 02.03.2020. 13:16
Komentari
Podeli
(Foto: eKapija)
Montenegro Airlines će u aprilu svojoj floti dodati četvrti avion Embraer 195. Generalni direktor aviokompanije Živko Banjević potvrdio je zakup aviona na nedavnom samitu u Cirihu. Peti E195 na kraju će zamijeniti Fokker 100, koji će napustiti flotu nacionalnog avioprevoznika na kraju j sezone 2020. godine.

- Plan je da imamo flotu od pet mlaznih aviona Embraer E195, dok bi šesti avion, istog ili većeg kapaciteta, mogao da bude zakupljen preko ACMI-a tokom ljetnje sezone - prethodno je napomenuo Banjević.

Montenegro Airlines nije jedini koji uvodi novine. Tri balkanske aviokompanije proširiće svoju flotu na ljeto, kako bi ispratili širenje svojih mreža letova.

Air Serbia će zakupiti dva aviona koja su ranije pripadala aviokompaniji Adria Airways, koja je bankrotirala. U pitanju su avioni Airbus A319, koji će biti isporučeni oko 20. marta.

Obje letjelice proizvedene su 2010. godine i u vlasništvu su kompanije Carlyle Aviation partners. Jedan od ova dva aviona zamijeniće postojeći avion u floti srpskog avioprevoznika, koji će biti vraćen davaocu lizinga.


Srpski avioprevoznik vjerovatno će uzeti i dva ATR72 aviona, ali se u isto vrijeme očekuje da će i vratiti jedan ovakav avion koji je korišćen prethodnih godina.

Takođe, očekuje se da će Air Serbia nastaviti da koristi CRJ900 avion i preko leta, iako je korišćenje ove letjelice privremeno zaustavljeno, dok se ne potpiše finalni ugovor o lizingu, prenosi Exyuaviation.

Croatia Airlines takođe će imati novitete u svojoj floti, pa će tako hrvatska aviokompanija dobiti dva aviona Erbas A319 koje će koristiti narednih osam godina.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija

Početak gradnje glavnog prostrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Podgorici očekuje se u septembru

Kraj trećeg kvartala, a to je septembar je novi rok za početak gradnje glavnog prostrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Direktor Vodovoda Aleksandar Nišavić kaže da je toku finalizacija glavnog projekta posrtojenja te da očekuju da će do kraja ovog mjeseca biti revidiran. - Nakon što projekat bude revidovan sledeći korak je održavanje javne rasprave i dobijanje dozvole za gradnju od nadležnih institucija. To je nešto što

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.