NavMenu

Sanacija vodovoda u Kolašinu prije ljeta - Uskoro tender za izvođenje radova

Izvor: Vijesti Nedjelja, 01.03.2020. 14:47
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: nuwatphoto/shutterstock.com)Ilustracija
Sanacija vodoizvorišta kolašinskog vodovoda u Rijeci Mušovića trebalo bi da bude završena prije posljednjeg kvartala ove godine.

Kako je Vijestima kazao direktor DOO Vodovod i kanalizacija Momčilo Bulatović, uskoro bi trebalo da bude raspisan i tender za izvođenje radova, a novac za taj posao obezbijeđen je iz IPA fondova.

- Nadležni organi Opštine pripremili su dokumentaciju za sanaciju postojećeg i izradu novih vodoizvorišta, sanaciju kompletnog prostora hlorinatorske stanice, nabavku opreme, savremeniju fizičku zaštitu vodoizvorišta... Za to je iz evropskih fondova za prekograničnu saradnju obezbijeđeno 250.000 EUR - rekao je Bulatović.

On podsjeća da je postojeće vodoizvoriše u Rijeci Mušovića još od prije Drugog svetskog rata, kada je građen stari vodovod, dok je novi napravljen osamdesetih godina prošlog vijeka.

Bulatović je ranije Vijestima kazao da je trenutno stanje na vodoizvorišetu zabrinjavajuće, kaptaže izvora su neobezbijeđene, a izvorište neograđeno i neosvijetljeno.

Veliki količina vode na samom izvora otiče u Kolašinsku rijeku. Pored toga, objasnio je tada direktor Vodovoda i kanalizacije, oko 30% vode se gubi zbog oštećenja na glavnim vodovima starog i novog vodovoda i sekundarne mreže.

Komisija koju je 2018. godine formiralo preduzeće Vodovod i kanalizacija utvrdila je, između ostalog, da su vodoizvorište i hlorinatorska stanica u vrlo lošem stanju.

Pred Opštinom i državom je i rješenje zamjene nekvalitenog materijala, ugrađenog u "novi" vodovod. Cijevi tog vodovoda, kako je od ranije poznato, od azbesta su, pa to, kako su ranije kazali u Vodovodu i kanalizaciji, Kolašincima ne garantuje ni uredno vodosnabdijevanje, ni zdravlje.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Saobraćaj

Nove cijene goriva: Benzin skuplji dva, dizel jeftiniji jedan cent

Cijene benzina od sjutra će biti skuplje dva, dok će cijena eurodizela biti niža jedan cent, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva. Cijena lož ulja ostaće nepromijenjena. Kao je navedeno, eurosuper 98 i 95 poskupiće dva centa i koštati 1,68, odnosno 1,64 EUR za litar. Eurodizel će biti jeftiniji cent i tokom dvije naredne sedmice koštati 1,48 EUR. Cijena lož ulja zadržaće se na 1,45 EUR. Saglasno odredbama uredbe o

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.