NavMenu

Huawei će svoju prvu fabriku u Evropi graditi u Francuskoj

Izvor: Tanjug Petak, 28.02.2020. 08:34
Komentari
Podeli
(Foto: YouTube/Screenshot)
Huawei će svoju prvu fabriku u Evropi graditi u Francuskoj, najavio je Lijang Hua, direktor kompanije Huawei Technologies, javlja Reuters.

Prema njegovim riječima, najveći svjetski proizvođač telekomunikacione opreme investiraće 200 mil EUR u prvu fazu gradnje pogona za proizvodnju baznih stanica za mobilnu telefoniju.

Lijang je dodao da će to značiti otvaranje 500 novih radnih mjesta.

- Fabrika će snabdijevati cijelo evropsko tržište, ne samo Francusku - rekao je on.

Očekuje se da će tehnologija 5G mobilnih mreža stvoriti uslove za znatno brži prenos podataka i za eksponencijalni skok u uspostavljanju veza između milijardi uređaja, počev od pametnih frižidera do autonomnih vozila.


Za sada nije poznato da li je odluka kompanije Huawei dobila "blagoslov" francuskog predsednika Emanuela Makrona, koji želi strane investitore u zemlji, ali je, kako navodi Reuters, takođe upozoravao na kinesko prodiranje u ekonomiju Evropske unije.

Lijang je rekao da je Huawei predstavio francuskoj vladi početni plan grupe o gradnji fabrike.

Britanska agencija napominje da iz Makronovog kabineta trenutno nema reagovanja po ovom pitanju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Agro

Kako je Beč pokrenuo sopstveni brend organske hrane - Wiener Gusto omogućava građanima da konzumiraju održive, regionalne proizvode, a čitavim procesom upravlja Grad

Odjeljenje za poljoprivredu i šumarstvo Grada Beča upravlja zemljištem površine gotovo 44.000 hektara u Beču i drugim djelovima Austrije. To uključuje velike šume i livade, kao i 2.200 hektara poljoprivrednog zemljišta sa raznovrsnim usjevima. Pilot projekat u organskoj proizvodnji pokrenulil su još sedamdesetih godina, da bi u periodu od osamdesetih, do dvijehiljaditih uslijedila potpuna tranzicija ka organskoj poljoprivredi. Prošle

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.