NavMenu

Za glavne projekte rekonstrukcije škola u Tivtu 79.000 EUR

Izvor: eKapija Utorak, 25.02.2020. 15:50
Komentari
Podeli
(Foto: Teodora Brnjoš)
Opština Tivat pokrenula je postupak izrade glavnih projekata rekonstrukcije tri škole na teritoriji Opštine Tivat, za što je obezbijeđeno 79.000 EUR. Radi se o rekonstrukcijama objekata dvije područne škole OŠ "Drago Milović" - u Donjoj Lastvi i u Gradiošnici, te rekonstrukciji zgrade Osnovne škole "Branko Brinić" i objekta predškolske ustanove u Radovićima.

Glavni projekat rekonstrukcije škole u Donjoj Lastvi je završen a Opština je pokrenula postupak izrade glavnih projekata rekonstrukcije i škole u Gradiošnici, te škole i vrtića u Radovićima, navodi se na opštinskom sajtu.

- Kvalitet i profil obrazovanja danas su karika koja treba da korespondira sa potrebama grada i njegovog planskog razvoja. Podizanje nivoa obrazovanja je presudno kako bi nove generacije bile spremne za moderno poslovanje, a infrastruktura je prvi preduslov. Opština je odlučila da investira u izradu glavnih projekata i na taj način pokrene i olakša dalji proces koji će dovesti do rekonstrukcije školskih objekata - izjavio je predsjednik Opštine Siniša Kusovac.

Projekat škole u Donjoj Lastvi je koštao 16.000 EUR, autor je Golden projekt a projekat je i revidiran.


Za izradu projekta rekonstrukcije škole u Gradiošnici, sklopljen je ugovor sa firmom A12 projekt doo vrijedan 18.000 EUR.

Rok za završetak je mjesec dana.

Postojeće stanje je 700 m2 a biće isprojektovano 1.100 m2 bruto građevinske površine što je standard za 270 učenika. Škola trenutno ima 140 đaka.

Radi se projekat rekonstrukcije škole i vrtića u Radovićima. Posao je dobila proijektantska firma Urbi pro Podgorica a posao je vrijedan 45.000 EUR.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.