NavMenu

Crnogorski ski centri sve popularniji među turistima iz Poljske

Izvor: Mina Utorak, 25.02.2020. 14:33
Komentari
Podeli
Žabljak (Foto: Teodora Brnjoš)Žabljak
Novinari iz Poljske su, u organizaciji Nacionalne turističke organizacije (NTO), boravili u studijskoj posjeti Crnoj Gori, s akcentom na predstavljanju zimske ponude na sjeveru, odnosno u ski-centrima.

Novinari su obišli zimske centre Kolašin i Žabljak, gdje su se, pored mogućnosti za skijanje, upoznali sa dodatnom ponudom aktivnosti na snijegu, poput vožnje motornim sankama, panoramske vožnje žičarom i noćnog hodanja na krpljama.

- Takođe, u okviru posjete crnogorskim zimskim turističkim centrima, poljski novinari imali su priliku i da uživaju u pješačkim turama na Crnom i Biogradskom jezeru - navodi se u saopštenju.

Novinari su boravili u Crnoj Gori od četvrtka do ponedjeljka.

U studijskoj posjeti Crnoj Gori boravili su predstavnici medija Goryonline.com, Onet.pl, wp.pl, Gazeta.pl, Ski Magazyn, Wasza Turystyka, Narty.pl, National Geographic Traveller i Business Traveller Polska.

- Kada je riječ o tržištu Poljske primjetna je sve veća zainteresovanost turista za zimski odmor i skijanje u novim destinacijama - rekli su iz NTO-a.


Posebna prednost Crne Gore je cjelogodišnja avio-linija na relaciji Varšava-Podgorica, što bi moglo da doprinese rastu broja turista sa tog tržišta i u zimskim mjesecima. Tokom prošle godine Crnu Goru je posjetilo preko 76.000 turista iz Poljske koji su ostvarili gotovo 400.000 noćenja, odnosno 14% više u odnosu na 2018. godinu.

Studijska posjeta realizovana je uz podršku lokalnih turističkih organizacija Danilovgrada, Žabljaka i Kolašina i kompanije Beppler & Jackobson.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj

Biće rekonstruisani svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom

U naredne dvije godine svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom biće rekonstruisani, saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović. U emisiji "Dobro jutro Crna Goro" kazao je da upravo prelazi na prugama predstavljaju veliki problem kada je riječ o bezbjednosti u željezničkom saobraćaju . - Podaci su, nažalost, alarmantni. U zadnjih šest godina došlo je do 319 vanrednih događaja, od čega 21 sa smrtnim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.