NavMenu

Završena rekonstrukcija ulice Meše Selimovića u Podgorici - Uskoro tender za izgradnju kružnog toka

Izvor: eKapija Utorak, 25.02.2020. 15:44
Komentari
Podeli
(Foto: Denis Ismailaj/Unsplash)
U Podgorici je završena rekonstrukcija ulice Meše Selimovića u Bloku V, što predstavlja važan posao kako za naselja Blok V i VI, tako i za cijelu Podgoricu, rekao je gradonačelnik glavnog grada Ivan Vuković. On je obišao i i radove u ulicama radnog naziva D i B u Siti kvartu.

- U pitanju je temeljna rekonstrukcija Ulice Meše Selimovića, najvažnije saobraćajnice u ovom dijelu grada dužine 460 m, širine 12 m, važne saobraćajnice koja se uprkos tome dugo godina nalazila u stanju koje nije bilo zadovoljavajuće. Imajuči to u vidu, kao i značaj ove ulice, mi smo prionuli na posao i gradsko preduzeće Putevi završilo je radove vrijedne 120.000 EUR, koji su podrazumijevali i sanaciju trotoarskih površina, a desetak dana ranije kolege iz Komunlanih usluga su rekonstruisale i javnu rasvjetu, tako da je ukupna vrijednost ove investicije prevazišla iznos od 130.000 EUR - istakao je gradonačelnik Vuković, navodi se na sajtu Glavnog grada.

Konstatovao je i da se na području blokova V i VI u posljednje vrijeme puno radi.

- U saradnji sa Mjesnom zajednicom definisali smo prioritete i dinamički plan kojeg se pridržavamo i vrlo često uspjemo i da prebacimo taj plan i odradimo nešto što nije bilo planirano za ovu godinu. U skladu sa tim smo smo maltene rekosntruisali sistem javne rasvjete u Bloku V, i za te namjene potrošili više od 40.000 EUR. Unazad par mjeseci dobili smo jedno rekonstruisano i jedno potpuno novo dječje igralište. Sve ovo znači bolji kvalitet života - rekao je Vuković.

Najavio je i dva važna projekta kada je Glavni grad u pitanju.

- Na kaju ulice Meše Selimovića na raskrsnici sa ulicama Đoka Miraševića i Blaža Jovanoviča ćemo graditi novi kružni tok, jer smo nezadovoljoni načinom na koji je saobraćaj regulisan i ta raskrsnica predstavlja rizik za učesnike u saobraćaju. Projekat je spreman, raspisaćemo tender u narednih mjesec-mjesec i po dana, vrijednost projekta je 310.000 EUR. Sa druge strane, u produžetku Ulice Meše Selimović, odnosno Baku ulice koja dijeli Tološku šumu ćemo u narednh dva mjeseca krenuti sa radovima, kako bismo konačno završili Baku ulicu, koja je važna zbog zagušenja saobraćaja u ovom dijelu grada - zaključio je gradonačelnik Vuković.


Direktor Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice Srđan Raičević je saopštio da su u ulici radnog naziva D, koja od skoro nosi ime Maša Đurovića, radovi u završnoj fazi.

- Ostalo je da se na ovoj saobraćajnici završe radovi na horizontalnoj i vertikalnoj signalizaciji i postave stubovi za javnu rasvjetu. Ulica je duga 260 metara, a u njenom trupu ugrađena je kompletna podzemna infrastruktura, odnosno fekalna i atmosferska kanalaizacija, vodovod i tk kanalizacija - istakao je Raičević.

Dodao je i da se radovi nastavljau na ulicu radnog naziva B koja će se spojiti sa Cetinjskim bulevarom.

- Dužina te saobraćajnice je takođe 260 metara i na njoj će se raditi kompletna infrastruktura kao i u Ulici Maša Đurovića. Ukupna vrijednost ovog projekta je 340 hiljada eura i očekujm da ćemo do kraja marta biti završeni radovi na obje saobraćajnice - zaključio je Raičević.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.