NavMenu

Od 27. februara privremeno zatvaranje punkta Vraćenovići - Počinje izgradnja zajedničkog graničnog prelaza Crne Gore i BiH (VIDEO)

Izvor: eKapija Utorak, 25.02.2020. 15:46
Komentari
Podeli
(Foto: YouTube/screenshot)
Granični prelaz Vraćenovići biće zatvoren od 27. februara zbog početka izgradnje zajedničkog prelaza Crne Gore i BiH Vraćenovići - Delešua, saopšteno je iz Ministasrtva unutrašnjih poslova.

Naime, Vlada Crne Gore je, na sjednici od 20. februara 2020. godine, na predlog Ministarstva unutrašnjih poslova, usvojila Informaciju o potrebi privremenog zatvaranja graničnog prelaza Vraćenovići, za period od 90 dana, odnosno najkasnije do 1. juna, tokom izgradnje saobraćajne infrastrukture na zajedničkom graničnom prelazu Vraćenovići - Deleuša, na putnom pravcu Nikšić - Bileća.

Sredstva za izgradnju ovog graničnog prelaza obezbijeđena su kroz sektorsku budžetsku podršku Evropske unije, u cilju unapređenja sistema integrisanog upravljanja granicom.

U periodu zatvaranja graničnog prelaza Vraćenovići, preusmjeriće se saobraćaj na druge granične prelaze za međunarodni putnički i robni saobraćaj, a prije svega na granični prelaz Ilino Brdo - Klobuk, na putnom pravcu Nikšić - Trebinje, odnosno Trebinje - Nikšić, uz mogućnost korišćenja i drugih graničnih prelaza za međunarodni putnički i robni saobraćaj Šćepan Polje - Hum, na putnom pravcu Plužine - Foča, Sitnica - Zupci, na putnom pravcu Herceg Novi - Trebinje, Metaljka - Metaljka, na putnom pravcu Pljevlja - Čajniče i Šula - Vitina za međunarodni putnički saobraćaj, na putnom pravcu Pljevlja - Foča.


Granična policija i carina Crne Gore i Bosne i Hercegovine će, povećanim angažovanjem svojih službenika, obezbijediti adekvatne mjere u cilju ubrzanja graničnih procedura.

Takođe, biće izrađen elaborat privremene saobraćajne signalizacije, kako bi se na adekvatan način obavijestili, odnosno usmjerili učesnici u saobraćaju na korišćenje alternativnog graničnog prelaza, uključujući i postavljanje signalizacije na raskrsnicama Vilusi, Meljine, Bileća i Trebinje na lokacijama koje će učesnicima u saobraćaju pružiti navedene informacije.

U video snimku pogledajte kako će izgledati budući granični prelaz Vraćenovići - Deleuša:

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.