NavMenu

Zajednički turistički proizvod zemalja regiona - Promovisan Put balkanskih spomenika

Izvor: Mina Nedjelja, 23.02.2020. 14:15
Komentari
Podeli
(Foto: Suzana Obradović)
Savjet za regionalnu saradnu (RCC) promovisao je na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu Put balkanskih spomenika i regionalne turističke rute.

Vođa projektnog tima za razvoj i promociju turizma pri RCC-u, Snježana Derviškadić, kazala je da joj je drago što su međunarodni sajam turizma u Beogradu iskoristili da zvanično oblilježe pokretanje nove zajedničke regionalne rute kulturološkog turizma pod nazivom Put balkanskih spomenika.

- Put balkanskih spomenika nastoji da oživi umjetnost, dizajn i arhitekturu spomenika posvećenih Drugom svjetskom ratu nastalih širom Zapadnog Balkana u periodu između 1950-ih i 1990-ih godina i ponudi novi turistički proizvod kako stranim, tako i turistima iz regiona koji su u potrazi za jedinstvenim kulturološkim doživljajem - kazala je Derviškadić.

Međunarodni sajam turizma, kako je saopšteno iz RCC-a, najveći je sajam te vrste u jugoistočnoj Evropi na kojem se okuplja oko 900 izlagača iz 50 država kao i 65.000 posjetilaca od kojih je oko 12.000 predstavnika firmi i 1.000 predstavnika medija.

Osim pokretanja rute Put Balkanskih spomenika na međunarodnom sajmu turizma, RCC je ovih dana i domaćin štanda Zapadni Balkan - Powered by RCC, na kojem desetak operatera iz regiona promoviše i prodaje svoje najbolje ture kulturološkog i avanturističkog turizma koje obuhvataju različite djelove Balkana, od Bosne i Hercegovine (BiH), preko Crne Gre i Srbije do Sjeverne Makedonije i Albanije.

- Promociju Zapadnog Balkana na međunarodnom sajmu turizma omogućio je projekat razvoja i promocije turizma koji sprovodi RCC, a finansira Evropska unija (EU), a koji radi na razvoju i promociji novih zajedničkih regionalnih ruta i proizvoda kulturološkog i avanturističkog turizma, te na povećanju prihoda od turizma i zapošljavanja u ovom sektoru - zaključuje se u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.