NavMenu

Zeleno svjetlo za davanje nepokretnosti Oboda u zakup - Investitor najavio ulaganje od 10 mil EUR i otvaranje 100 radnih mjesta

Izvor: Mina Nedjelja, 23.02.2020. 15:25
Komentari
Podeli
Cetinje (Foto: Teodora Brnjoš)Cetinje
Skupština Prijestonice Cetinje dala je saglasnosti za zaključenje ugovora o zakupu nepokretnosti Oboda na period od 30 godina. Iz Prijestonice Cetinje je saopšteno da bi realizacija ugovora trebalo da u roku od dvije i po godine, između ostalog, omogući zapošljavanje najmanje 100 radnika i investiciju vrijednu 10 mil EUR.

Gradonačelnik Aleksandar Kašćelan je, obraćajući se odbornicima, kazao da je donošenje te odluke temeljni čin, kojim istinski narodni predstavnici u Skupštini Prijestonice na djelu pokazuju da rade u javnom interesu.

Prema njegovim riječima, današnji čin je znakovit i zbog toga što se na djelu pokazuje da je bila opravdana odluka uprave grada da preusmjeri dio novca iz Programa razvoja Prijestonice Cetinje za kupovinu Oboda.

- Kao gradonačelnik i neko ko je privatno i profesionalno vezan za Cetinje, zadovoljan sam što se realizacijom odluke o davanju saglasnosti za zaključenje ugovora o zakupu nepokretnosti Oboda otvara šansa za zapošljavanje 100 Cetinjanki i Cetinjana u roku od dvije i po godine od potpisivanja ugovora - dodao je Kašćelan.

On je saopštio da se Prijestonica nalazi pred potpisivanjem ugovora sa zainteresovanim investitorom i da je cijeli proces bio javan i sproveden po visoko postavljenim kriterijumima.

- Naš potencijalni budući partner će se, kako je naveo u biznis planu, baviti uzgojem industrijske konoplje i ekstrakcijom ulja CBD iz suvog cvijeta industrijske konoplje za industrijske i prehrambene svrhe. Projekcije su da će ova grana industrije na globalnom nivou narednih godina imati stabilan rast, što nas dodatno učvršćuje u uvjerenju da dobro postupamo - kazao je Kašćelan.


Kašćelan je rekao i da je od objave informacije o potencijalnom zakupu Oboda, Prijestonica Cetinje registrovala znatno povećanje interesovanja za poslovnu saradnju i eventualna ulaganja u gradu.

Podsjetimo, na javnom pozivu koji je Prijestonica Cetinje raspisala za davanje u zakup nepokretnosti bivšeg Oboda, kao prvorangirani je izabran konzorcijum koji čine kanadska kompanija Eviana Health Corporation, Montenegro Bio Science i Ramel.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Crnoj Gori prijeti opasnost da zamijeni turizam nekretninama - Planovima zaštiti turističke zone od stambenih objekata

Moramo voditi računa o balansu između investicija u turizmu i održivosti kojoj smo svi posvećeni. Zaštita prostora treba da bude temelj razvoja, poručeno je sa tematske sjednice Odbora udruženja turizma Privredne komore koja je organizovana nedavno, u okviru javne rasprave o Nacrtu prostornog plana Crne Gore. Uzimajući u obzir da je prostorno planiranje jedan od ključnih instrumenata za uspostavljanje dugoročnog i održivog okvira za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.