NavMenu

Otvaranje Titove pećine u Drvaru 9. maja

Izvor: Glas Srpske Srijeda, 19.02.2020. 15:21
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/DMZ001)
Titova pećina, kulturno-istorijski spomenik u okviru Spomen-kompleksa "25. maj" u Drvaru, biće otvoren 9. maja, na Dan pobjede nad fašizmom, rekla je Srni načelnik opštine Drvar Dušica Runić.

Runić je naglasila da je 9. maj važan dan za cijeli svijet, a posebno za Drvar - nekadašnji grad heroj koji je dokazao svoje antifašističko lice i danas ponosno čuva istorijske činjenice i antifašistički duh naroda koji žive u njemu.

Ona je podsjetila da je Titova pećina za turiste zatvorena prošle godine kada je usljed elementarnih nepogoda odron uništio baraku na ulazu, a sredstva za obnovu, u iznosu od 50.000 KM, obezbijedila je Vlada Federacije BiH.


- Radovi su počeli tokom prošle godine postavljanjem vertikalne žičane zaštite na stijenama iznad baraka. Ostalo je još da uradimo sanaciju baraka, uređenje pristupnog puta i elektrifikaciju - rekla je Runić.

Runić je istakla da je jedini prihod koji opština Drvar direktno ostvaruje od turizma prodaja ulaznica za Titovu pećinu, zbog čega je veoma važno što će ovaj kulturno-istorijski spomenik biti ponovo otvoren.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.