NavMenu

Mobilna aplikacija "Moje drvo" i u Tivtu

Izvor: eKapija Utorak, 18.02.2020. 10:33
Komentari
Podeli
(Foto: Opština Tivat)
Aplikacija "Moje drvo" zaživjeće u još jednom crnogorskom gradu. Tivat se, potpisivanjem ugovora o saradnji, pridružio najvećoj regonalnoj online platformi za doniranje drveća i ozelenjavanje životne sredine. Na taj način svi pojedinci i preduzeća mogu u nekoliko jednostavnih koraka da doprinesu i doniraju stablo koje će biti zasađeno na određenoj lokaciji i pod prepoznatljivim imenom inicijatora i u ovom crnogorskom gradu.

- Mobilna aplikacija omogućava svim zainteresovanima da "kupe" drvo, odnosno doniraju novac za sađenje na teritoriji opštine Tivat u tri jednostavna koraka, kroz koja korisnika na brz i intuitivan način vodi aplikacija dostupna i na Google Play Store-u i na App store-u. Korišćenjem aplikacije, koju je kreirala kompanija Amplitudo, korisnici mogu osvariti i posebne benefite - navodi se na sajtu opštine Tivat.

Zahvaljujući saradnji sa Crnogorskim Telekomom, jedna od pogodnosti su i besplatni gigabajti koje mogu dobiti njihovi postpejd i pripejd korisnici koji se uključe u akciju. Oni dobijaju jedan gigabajt (GB) za tri eura donacije, odnosno tri GB za pet eura donacije, koji traju 15 dana. O tim i svim drugim pogodnostima o tome kako možete postati dio zelene porodice pročitajte više na veb-sajtu www.goplant.me .

Do sada je, zahvaljujući aplikaciji, donirano i zasađeno nekoliko stotina stabala. Platforma je prepoznata kao inicijativa sa potencijalom da ujedini cijeli region, ali i šire, u akciji ozeljenjavanja Planete. Tivat je samo jedan od gradova koji je prepoznao značaj uključivanja u projekat, budući da Opština Tivat kontinuirano radi na obnovi i održavanju zelenila.

- Zelene površine predstavljaju u naseljenim predjelima nezamjenljive prirodne elemente, koji doprinose poboljšanju životne sredine u najširem smislu riječi. Stoga je veoma važno da kontinuirano čuvamo i unapređujemo zelene površine, i time učinimo da prostor koji zajedno koristimo bude zdraviji i ljepši. Kroz ovaj oblik saradnje sa Crnogorskim Telekomom i kompanijom Amplitudo, korišćenjem aplikacije "Moje drvo" svim korisnicima je omogućeno da učestvuju u nabavci sadnica koje će biti zasađene na javnim zelenim površinama u gradu - prvenstveno parkovima, skverovima i šetalištima - kazali su iz Opštine Tivat.

Osim Podgorice i Tivta, očekuje se potpisivanje ugovora sa Barom, Cetinjem i Kotorom, ali i Skopljem, kao i u ostalim gradovima u Sjevernoj Makedoniji. U Beogradu je već aktivna aplikacija u prilagođenoj verziji. Akciji se priključio i jermenski grad Jerevan, a u toku su i pregovori sa brojnim gradovima širom svijeta.

Kompanija Amplitudo dodatno će promovisati upotrebu aplikacije posredstvom saradnje sa Ministarstvom vanjskih poslova, donirajući je svim gradovima u kojima Crna Gora ima ambasade i konzularna predstavništva. Interesovanje da se priključe inicijativi iskazale su i zemlje članice Deutche Telekom grupe.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Industrija

Novi tender za zakup Željezare - Prednost kompanijama koje proizvode "zeleni čelik", u prvih pet godina najmanje 25 mil EUR investicija

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) raspisala je novi tender za zakup pogona Čeličane i Kovačnice u cilju valorizacije i očuvanja proizvodnje čelika u fabrici sa tradicijom proizvodnje dužom od 65 godina. Pravo učešća na javnom pozivu imaju sve kompanije iz Crne Gore i inostranstva koje su registrovane i posluju u skladu sa Zakonima države u kojoj obavljaju svoje djelatnosti. U zakup se izdaju proizvodne i pomoćne hale, proizvodna

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.