Izvor: radiokotor.info | Ponedjeljak, 17.02.2020.| 14:41
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Zaobilaznica oko Kotora nije zaboravljen projekat - Unesco dao zeleno svijetlo za Nacrt i predlog PUP-a

(Foto: Teodora Brnjoš)
O kapitalnom infrastrukturnom projektu zaobilaznice oko Kotora govori se od prije desetak godina, ali se zbog sporne trase i njenog vizuelnog uticaja na kulturno nasljeđe Kotora, u posljednje vrijeme nije često spominjala. Prema riječima Željka Aprcovića, predsjednika opštine Kotor, obilaznica kao rješenje za saobraćajne gužve u Kotoru, "apsolutno nije zaboravljen projekat".

- Kroz Prostorno urbanistički plan (PUP) dogovorena je trasa te buduće saobraćajnice koja je po mom mišljenju i dalje najbolje rješenje - kazao je Aprcović za Radio Kotor.

Smatra da bi se sredstva za "izuzetno značajan komunalno-infrastrukturni projekat" mogla obezbijediti i kod predpristupnih fondova.

Po riječima potpredsjednika opštine Kotor Nenada Vukadinovića, Nacrt i predlog PUP-a nedavno su razmatrani u Uneskovoj kancelariji u Parizu.

- Dobijeno je pozitivno mišljenje, tako da je za očekivati da na Vladi bude usvojen do kraja februara - kazao je Vukadinović za Radio Kotor

Konceptom PUP-a prezentovanog na sajtu Ministarstva održivog razvoja i turizma u januaru 2019. godine, planom razvoja saobraćaja i druge tehničke infrastrukture predviđa se zaobilaznica "čija izgradnja je neophodna da bi se Kotor, kao grad izuzetnih vrijednosti i dio svjetske baštine UNESCO, sačuvao od negativnih uticaja motornog saobraćaja kojem je sada izložen kroz jedinu saobraćajnicu koja egzistira u tom gradu".

- Trasa zaobilaznice počinje u Škaljarima, na raskrsnici na izlazu iz tunela Vrmac, a završava u Ljutoj gdje se priključuje na postojeću Jadransku magistralu. Središnji dio dionice od Škaljara do priključka na "treći put" čine dva tunela (Stari grad i Dobrota) koji su povezani vijaduktom Škurda u kanjonu potoka Škurda tako da se tu ne zadire u promjene postojećeg korišćenja zemljišta. Izgradnja zaobilaznice Kotora na dionici oko Starog grada je neophodna jer je stanje saobraćajnog sistema u Kotoru neodrživo. Druga zaobilazica se nalazi na dionici Muo-Prčanj-Stoliv i ima jasnu ulogu u ubrzanju opšte urbanizacije ovog dijela zaliva - stoji između ostalog u dokumentu.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.