NavMenu

Rekonstrukcija Vrtića na Savini počinje u drugoj polovini februara

Izvor: Radio Jadran Ponedjeljak, 10.02.2020. 14:24
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Oksana Kuzmina/shutterstock.com)Ilustracija
Kompletna, obimna, dugo najavljivana rekonstrukcija objekta vrtića JU Naša radost na Savini počinje u drugoj polovini februara, potvrđeno je Radiju Jadran u Ministarstvu ekonomije. Do tada je neophodno uvesti izvođača i mehanizaciju u posao.

- U preduslove za uvođenje izvođača u posao spadaju obezbijeđenje garancije, polise osiguranja, odobrena gradilišna dokumentacija, uplaćen avans i obezbijeđen pristup gradlištu. Aktivnosti vezane za realizaciju ugovora se do sada sprovode u predviđenim rokovima - precizirali su u Ministarstvu.

Rekonstrukcija JPU Naša radost, Herceg Novi se realizuje po osnovu ugovora o izvođenju radova, potpisanog između Ministarstva ekonomije i JV Roaming Montenegro, Mezon i Si-ing od 26. decembra prošle godine. Ugovor vrijedan 2,4 mil EUR sa izvođačima potpisali su ministri ekonomije i prosvjete, Dragica Sekulić i Damir Šehović, krajem decembra. U rekonstruisanom objektu biće mjesta za, kako je najavljeno, 150 djece.

Radovi se izvode u okviru "Programa energetske efikasnosti u javnim zgradama-faza II", za čiju relizaciju je obezbjeđen kredit od KfW banke i finansiraće se djelimično iz sredstava programa, a djelimično iz budžeta Crne Gore.

Vrtić bi trebalo da bude izgrađen za godinu dana.


U novom zdanju predviđeno je devet prostorija sa toaletima za boravak đece, tri kancelarije za upravu, kuhinjski blok, tehničke i pomoćne prostorije, multifunkcionalni hol, odnosno sala za fizičke aktivnosti, toalet za đecu sa posebnim potrebama, dvorište i parking prostor za zaposlene.

Kako je saopštila ministarka Sekulić, procijenjena vrijednost sa opremanjem je oko 2,4 mil EUR, od čega će radovi koštati oko 2,2 miliona, dok je za opremanje objekta dvorišnim mobilijarom predviđeno oko 200.000 EUR.

Rekonstrukciji je prethodila i sanacija klizišta ispod objekta 2018. godine, a vrijednost samo tih radova iznosila je 620.000 EUR. To znači da ukupna vrijednost radova u i oko vrtića premašuje 3 mil EUR.

Područna jedinica na Savini zatvorena je krajem aprila 2016. Godine, a mališani su smješteni u posebno adaptirane prostorije JUSMŠ "Ivan Goran Kovačić".
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija

Vračar: Ponuda za zakup Željezare nezadovoljavajuća, sve zainteresovane kompanije mogu aplicirati za pregovarački postupak

Predstavnik Komisije ispred Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) Miro Vračar saopštio je da je ponuda švajcarske kompanije 8B Capital S.A. za zakup pogona Čeličane i Kovačnice, u sklopu nikšićke Željezare nezadovoljavajuća. Ta kompanija se jedina prijavila na drugi međunarodni javni poziv. Vračar je, nakon razmatranja ponude, kazao da što se tiče švajcarske kompanije, niti postoji bankarska garancija niti uplata depozita i da moraju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.