NavMenu

Švajcarska najskuplja za život, Crna Gora na 90. mjestu

Izvor: bankar.me Četvrtak, 06.02.2020. 14:09
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: shutterstock/TinnitusDoll1)Ilustracija
Švajcarska je zemlja u kojoj je najskuplje živjeti, a na ljestvici skupoće slijede je Norveška i Island. U određivanju poretka u obzir su se uzimale cijene stanarina, namirnica, odjeće, taksija, režija, interneta, prevoza i obroka u restoranima.

Među prvih deset na listi koju je sastavio poslovni magazin Ceoworld su Danska i Luksemburg, ali i Japan, Bahami, Izrael, Singapur i Južna Koreja.

Kao mjerilo, u Ceoworldu uzeli su Njujork, koji je poznat po skupoći života i dali mu indeks sto, a pokazalo se da je život od onog u Njujorku skuplji samo u Švajcarskoj, Norveškoj i Islandu.

U Švajcarskoj su najviše cijene namirnica i obroka u restoranima, dok se po cijeni stanarine našla na četvrtom mjestu.

Crna Gora se na ovoj ljestvici našla na 90. mjestu, Bosna i Hercegovina je na listi zauzela 96. mjesto, Hrvatska 53, Slovenija 47, Srbija 98, a Sjeverna Makedonija 113. mjesto.

Irska je 13, Francuska 14, SAD 20, Austrija 21, a Italija 28. Na mjestu iza nje je Njemačka, Španija je 44, Portugalija 54, a Mađarska 77. Kina je na 80. mjestu, a Rusija na 82, prenosi Index.hr.

Zemlje koje su na dnu liste, odnosno u kojima je život najjeftiniji, jesu Pakistan, Avganistan, Indija, Sirija i Uzbekistan.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.