Izvor: eKapija | Srijeda, 05.02.2020.| 11:21
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Zeta će u toku godine dobiti modernu saobraćajnicu - Uskoro tender za četvrtu fazu rekonstrukcije puta Golubovci-Mataguži

(Foto: YouTube/screenshot)
Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković i predsjednica Opštine u okviru Glavnog grada Golubovci Tanja Stajović obišli završenu novu dionicu puta Golubovci-Mataguži. Gradonačelnik je tom prilikom istakao da je još jedan važan posao ne samo za Golubovce, nego za glavni grad u cjelini, uspješno priveden kraju.

- U pitanju je treća faza rekonstrukcije puta od Golubovaca do Mataguža, najznačajnija saobraćanica ovog tipa na teritoriji Opštine Golubovci. Ukupna vrijednost radova koji su izvedeni u dužini od 300 metara, a koji su podrazumijevali ne samo sanaciju kolovoza, nego i izgradnju novih trotoara i kompletne podzemne infrastrukture je oko 360.000 EUR, tako da je ukupno u rekonstrukciju ove saobraćajnice do sada uloženo više od milion eura, te da smo dobili 1.100 metara moderne ceste u ovom dijelu grada - istakao je gradonačelnik Vuković, saopšteno je iz PG Biroa.

On je naglasio da će Agencija za izgradnju i razvoj u narednih desetak dana raspisati tender za rekonstrukciju četvrte dionice ovog puta u dužini od preko jednog kilometra vrijednosti 950.000 EUR.

- To znači da ćemo u toku ove godine dobiti potpuno rekonstruisanu saobraćajnicu sve do stadiona FK Zeta. To je bio jedan od prioriteta koji je delegirala uprava Opštine Golubovci i Glavni grad je prepoznao značaj ovog projekta i u finansijskom smislu izašao u susret.

Gradonačelnik je podsjetio na brojne relaizovane projekte na ovom području u prethodnom periodu – zaobilaznicu oko Golubovaca vrijednu preko 30 mil EUR, objekat Srednje stručne škole sa sportskom dvoranom vrijednu gotovo 5 mil EUR…

- Nedavno smo obilježili i završetak radova na izgradnji vodovoda za selo Berislavce. Do kraja mjeseca ćemo raspisati tender i za izgradnju novog vodovodnog sistema za Golubovce, a nakon što se završi tender Uprave javnih za primarni vodovod za selo Ponari radova 12. februara naše su projekcije da bi opština Golubovci do kraja godine mogla da dobije između 11 i 12 km nove vodovodne mreže. Uporedo sa tim, pokrenuli smo još jedan važan posao za ovaj dio grada - izgradnju groblja sa pripadajućim trgom i kapelom, posao vrijedan 500.000 EUR i ako se pristigle prijave po tenderu ocijene kao ispravne, nakasnije u narednih mjesec i po možemo pristupiti potpisivanju ugovora za izvođenje radova - rekao je Vuković.

- Posvećeni smo i unapređenju stanja zelenih površina, zato smo pokrenuli inicijativu za uređenje dvije park šume Balabani i Beglaci po principu javno-privatnog partnerstva i nadležna komisija će u narednih par mjeseci stvoriti preduslove da se najkasnije do polovine godine potpiše ugovor sa budućim zakupcem tog prostora koji bi bio u obavezi da partnerski sa Opštinom Golubovci i Glavnim gradom taj prostor uredi i vodi računa o njemu u narednih nekoliko godina. Tako da ćemo nedaleko odavde dobiti na dvije lokacije moderne sportsko-rekreativne zone - zaključio je Vuković.

Predsjednica Opštine u okviru Glavnog grada Golubovci Tanja Stajović je istaka zadovoljstvo realizovanim projektom posebno zbog višestrukog značaja koji ima za sve građane Zete. Pojasnila da je na dionici puta od Matanika do Agovića brijesta trebalo izmijeniti glavni projekat da bi se izmjestio separator za sakupljanje otpadnih voda koji se sada nalazi van trupa saobraćajnice, što je svakako usložnjavalo i otežalo izvođenje radova.

Stajović je saopštila da na prostoru Agovića brijesta Opština Golubovci u saradnji sa gradskim Zelenilom uređuje zelenu površina na kojoj će biti zasadjena stabla i ugrađen neophodni mobilijar što će u konačnom rezultirati još jednim novim zelenim kutkom u Zeti.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.