NavMenu

U hotel Kraljičina plaža planirano ulaganje od 11,62 mil EUR

Izvor: Pobjeda Ponedjeljak, 03.02.2020. 15:00
Komentari
Podeli
Budva (Foto: Marija Kambić)Budva
U hotel Kraljičina plaža Budva u tekućoj godini trebalo bi da bude investirano 11,62 mil EUR koliko iznosi ulaganje u prvu fazu projekta, navodi se u informaciji o realizovanim investicionim i drugim aktivnostima po osnovu ugovora o njegovom zakupu.

U tom dokumentu koji je Vlada usvojila u četvrtak navodi se da su to podaci dobijeni od investitora Adriatic properties.

Tim izvještajem će se uskoro baviti i skupštinski privremeni odbor koji je formiran za praćenje realizacije ovog i ugovora o zakupu ostrva Mamula Herceg Novi, piše Pobjeda.

U dijelu koji se odnosi na tekuću godinu navodi se takođe da je investitor saopštio da su za naredni period ugovorene obaveze u cilju završetka i kompletiranja dizajnerske dokumentacije u ukupnom iznosu od 406.000 EUR.

Ugovor o zakupu hotela Kraljičina plaža zaključen je u januaru 2007. godine, a aneks broj 1 ugovora usvojen je na sjednici Skupštine 29. decembra 2015. Odlukom je određeno da se aneks prihvata pod uslovom da se izgradnja hotela Kraljičina plaža završi najkasnije tri godine nakon dobijanja dozvole, odnosno stvaranja neophodnih administrativnih preduslova od nadležnih organa države.


Adriatic propreties podnio je prijavu gradnje u novembru prošle godine, kada su se stekli uslovi za početak investicionih aktivnosti, a samim tim i za pripremu i dostavljanje izvještaja o realizovanim investicionim i drugim aktivnostima po osnovu aneksa za period od 2016. do prošle godine.

Zakupac je obavezan da u hotelski kompleks koji obuhvata hotele Kraljičina plaža, Sveti Stefan i Miločer, investira ne manji iznos od 110 mil EUR EUR.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

02.10.2023.  |  Finansije, Turizam, sport, kultura

Prodaje se hotel Slavija u Beogradu, početna cijena 24,9 mil EUR

Ministarstvo privrede Srbije raspisalo je poziv za prodaju 100% državnog udjela hotela Slavija u Beogradu javnim prikupljanjem ponuda sa javnim nadmetanjem, po početnoj cijeni, koja je jednaka procijenjenoj vrijednosti kapitala od 24,9 mil EUR. Zainteresovani mogu podnijeti prijave za učešće u postupku do 24. novembra, a otvaranje ponuda je 28. novembra. Prodajna dokumentacija će biti dostupna od 4. oktobra, a naknada za njen otkup iznosi

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.