NavMenu

Haden snizio cijenu za prodaju dionica u Bosnalijeku - Nova aukcija 4. februara

Izvor: biznisinfo.ba Petak, 31.01.2020. 16:17
Komentari
Podeli
(Foto: bosnalijek.rs)
Na Sarajevskoj berzi zakazana je nova aukcija za prodaju dionica kompanije Bosnalijek, koje su u vlasništvu firme Haden iz Luksemburga.

Vanredna aukcija zakazana je za 4. februar. Predmet prodaje je 1.441.286 dionica Bosnalijeka koje su u vlasništvu Hadena.

Ovo je četvrti pokušaj prodaje ovog paketa dionica, ali je ovog puta cijena znatno niža. Naime, cijena ponuđenih dionica iznosi 13 KM po dionici, piše BiznisInfo.

U tri ranija pokušaja prodaje u decembru 2019. i januaru ove godine cijena je bila 18,85 KM po dionici. Drugim riječima, cijena paketa je snižena sa oko 27 mil KM na 18,7 mil KM.

Ponuđeni paket predstavlja oko 16% dionica u Bosnalijeku, odnosno cjelokupan udio Hadena.

Prodaje se paket u cjelini

Metoda prodaje za ovu aukciju je metoda 1, što znači da je moguće kupiti samo paket dionica u cjelini. Unos naloga je moguć od 31. januara.

Haden je sredinom decembra održao jednu uspješnu aukciju kada prodao 10% dionica za 17 mil KM. Taj udio je prebačen na misterioznog investitora koji posluje preko skrbničkog bankarskog računa.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Raspisan pretkvalifikacioni tender za izgradnju dionice auto-puta od Mateševa do Andrijevice

Evropska banka za obnovu i razvoj objavila je pretkvalifikacioni poziv za dionicu auto-puta od Mateševa do Andrijevice. Raspisivanje ovog tendera ranije danas najavili su i predsjednik Vlade Milojko Spajić i izvršni direktor Monteputa Milan Ljiljanić. Riječ je o drugoj dionici auto-puta od Mateševa do Andrijevice u ukupnoj dužini od 22 kilometra. Klijent banke je preduzeće Monteput, koje sredstava od kredita, odnosno donacije kojom

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.