NavMenu

Izgradnja auto-puta Niš-Priština počinje na ljeto - Za prvu dionicu 200 mil EUR

Izvor: Tanjug Petak, 31.01.2020. 11:52
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Akhmad Dody Firmansyah1/shutterstock)Ilustracija
Izgradnja prve dionice auto-puta Niš-Priština počeće u trećem kvartalu ove godine, najavila je u Skupštini Srbije ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Prva dionica do Pločnika koštaće 200 mil EUR biće finansirana iz kredita, a za prvih 100 miliona već je potpisan ugovor.

Ona je rekla da je značaj puteva veliki zbog povezivanja i kako bi se sprečilo dalje iseljavanje stanovnika.

Profil puteva zavisi od analiza i frekvencije saobraćaja a, kako je ona rekla, u jednom delu ovog puta krenulo se sa poluprofilom što ne znači da se dalje neće razmišljati o punom profilu auto-puta.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija

Vračar: Ponuda za zakup Željezare nezadovoljavajuća, sve zainteresovane kompanije mogu aplicirati za pregovarački postupak

Predstavnik Komisije ispred Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) Miro Vračar saopštio je da je ponuda švajcarske kompanije 8B Capital S.A. za zakup pogona Čeličane i Kovačnice, u sklopu nikšićke Željezare nezadovoljavajuća. Ta kompanija se jedina prijavila na drugi međunarodni javni poziv. Vračar je, nakon razmatranja ponude, kazao da što se tiče švajcarske kompanije, niti postoji bankarska garancija niti uplata depozita i da moraju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.