NavMenu

Izgradnja bulevara u Tivtu od septembra 2020 - Vrijednost radova 10 mil EUR, završetak za dvije do tri godine

Izvor: RTCG Četvrtak, 30.01.2020. 15:47
Komentari
Podeli
(Foto: Teodora Brnjoš)
U septembru 2020. godine počeće fazna izgradnja bulevara u Tivtu, a planirano je da saobraćajnica bude završena za dvije do tri godine, rekao je predsjednik Opštine Tivat Siniša Kusovac.

On je u Jutarnjem programu Radio-televizije Crne Gore (RTCG) kazao da je izgradnja bulevara faktički već počela, jer su u poodmakloj fazi radovi na gradnji kružnih tokova.

- U planu su tri kružna tok, dva su već u poodmakloj fazi, a treći bi uskoro trebalo da počne gradnja. Vrijednost radova za tri kružna toka je oko 1,2 mil EUR, a ukupna vrijednost bulevara oko 10 mil EUR - kazao je Kusovac.

Podsjetio je na neizostavnu pomoć Vlade Crne Gore u iznosu od 4 mil EUR, predviđenih za ovu godinu.

- Bulevar će se graditi dvije do tri godine. Ova tri kružna toka završćemo do marta, kako bi se rasteretila turistička sezona koja je na pragu. Od septembra počinje fazna izgradnja bulavera, a očekujemo da bude gotov za dvije tri godine - rekao je Kusovac.

Što se tiče sportskog centra u Tivtu, on je rekao da je u pitanju dvorana sa zatvorenim bazenom, a vrijednost projekta je više miliona eura.

- Ovo su dvije kapitalne investicije koje će obilježiti rad lokalne uprave - rekao je Kusovac, navodeći da je u saznanju da će od septembra ove godine početi izgradnja bulevara od Jaza do Tivta.

Kapitalni budžet Tivta je oko 13 mil EUR, kaže Kusovac, što znači da u 2020-oj godini, osim projekata poput bulevara i sportskog centra, planiraju izgradnju doma za stare, rekonstrukciju i modernizaciju saobraćajnica, javne rasvjete, FK Arsenal...


Između ostalog, rekao je da su projekti poput Porto Montenegra i Luštice promijenili izgled tog dijela Crne Gore.

- Nekada i sada Tivat, Arsenal je imao svoju jednu priču, koja nije u perspektivu imala razvojnu dimenziju. Dolaskom strateških investitora Tivat ima svoju pravu razvojnu dimenziju, turistički i svaki drugi procvat. Porto Montenegro je u zadnjih 10 godina uložio je preko 640 mil EUR, gdje svojom strategijom razvoja za narednih 10 godina treba da investira još 500 miliona - kazao je Kusovac.

On kaže da su investicije Luštice Development i Porto Montenegra teške oko 2 mlrd EUR.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.