NavMenu

Otvoren Naučno-tehnološki park u Novom Sadu

Izvor: eKapija Četvrtak, 30.01.2020. 09:15
Komentari
Podeli
(Foto: Pokrajinska vlada)
Naučno-tehnološki park, vrijedan 26 mil EUR, otvoren je u Novom Sadu i namijenjen je Fakultetu tehničkih nauka. Izgradnja parka bila je zajednički projekat Vlade Srbije i Pokrajinske vlade, uz pomoć grada Novog Sada i FTN-a.

- Zahvaljujući ispunjenom obećanju na polaganju kamena temeljca u oktobru 2016. godine, danas imamo novoizgrađeni objekat ukupne površine 30.000 m2, u kojem će već od danas, na 10.000 m2, 3.000 studenata i 400 profesora, docenata i asistenata Fakulteta tehničkih nauka imati najsavremenije uslove za rad - kazao je predsjednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Sredinom godine dio Naučno-tehnološkog parka biće iznajmljen startap i IT kompanijama. Riječ je o pametnoj i zelenoj zgradi, koja će imati višestruki značaj, prije svega u domenu povezivanja nauke i privrede, u oblasti informacionih tehnologija i startap projekata.

Opširnije o tome kako izgleda zgrada, pogledajte u posebnoj vesti.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.04.2024.  |  Energija, Industrija

Potpisan ugovor o agregatu A8 za HE Perućica - Početkom juna kredit od 40 mil EUR i raspisivanje tendera

Izvršni direktori Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) i Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES), Ivan Bulatović i Ivan Asanović, potpisali su danas u Podgorici Ugovor o izgradnji infrastrukture za priključenje agregata A8 u Hidroelektranu (HE) Perućica (snage 58.5 MW) na prenosni sistem. Kako je saopšteno na događaju povodom potpisivanja Ugovora, mašinska hala i razvodno postrojenje su izgrađeni za krajnju fazu izgradnje HE Perućica

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.