NavMenu

Sređivanje Terazijske terase trebalo bi da počne sledeće godine - U opticaju dva rješenja, iz 1998. i 2008. godine (FOTO)

Izvor: eKapija/Politika Srijeda, 29.01.2020. 09:28
Komentari
Podeli
Pobjedničko idejno rješenjePobjedničko idejno rješenje
Za uređenje Terazijske terase neće biti raspisan novi urbanističko-arhitektonski konkurs, nego će Grad Beogad birati između dva rješenja sa javnih nadmetanja iz 1998. i 2008. godine, potvrdio je za Politiku glavni gradski urbanista Marko Stojčić.

Riječ je o radu arhitekata Branislava Mitrovića i Dejana Miljkovića, koji su na konkursu pre 22 godine osvojili drugu nagradu i pobjedničkom idejnom rješenju arhitekte Branislava Redžića, arhitektonska kancelarija ARCVS, koji je pre 12 godina prvu nagradu podijelio sa Grozdanom Šišović i Dejanom Milanovićem, piše list.

Redžić je 2016. godine za eKapiju rekao da u poslednjoj varijanti idejnog rješenja predstoji tehničko prilagođavanje projekta, s obzirom na to da mora biti kvalitetan osnov izradi glavnog projekta.

- Grad će obezbijediti novac za rekonstrukciju Terazijske terase, koja je jedan od posljednjih vidikovaca. Taj prostor bi trebalo da bude veza ka rijeci, ali i sređen gradski park. Od dva rada koja su u opticaju, jedno je skuplje, a drugo jefitnije. Koje ćemo odabrati, zavisi od budžeta koji budemo imali. Očekujem da sređivanje terase počne sledeće godine - ističe Stojčić.

Rešenje iz 1998. godine (Foto: Dejan Miljković, Branislav Mitrović, Zoran Radojičić, Gordana Radović, Marina Šibalić)Rešenje iz 1998. godine


Kako su za eKapiju rekli iz kabineta gradskog urbaniste, dokumentacija se priprema i biće dostupna za 30 dana.

Podsjetimo, Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda pozvala je projektantske kuće da izrade urbanistički projekat i tehničku dokumentaciju za uređenje Terazijske terase 2017. godine. Međutim, postupak je obustavljen u julu iste godine, jer su dvije podnete ponude ocijenjene kao neprihvatljive.


Terazije su nedavno proglašene kulturno-istorijskom celinom Beograda.



Fotogalerija
Terazijska terasa - Rešenja iz 1998.  i 2008. godine
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija

Vračar: Ponuda za zakup Željezare nezadovoljavajuća, sve zainteresovane kompanije mogu aplicirati za pregovarački postupak

Predstavnik Komisije ispred Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) Miro Vračar saopštio je da je ponuda švajcarske kompanije 8B Capital S.A. za zakup pogona Čeličane i Kovačnice, u sklopu nikšićke Željezare nezadovoljavajuća. Ta kompanija se jedina prijavila na drugi međunarodni javni poziv. Vračar je, nakon razmatranja ponude, kazao da što se tiče švajcarske kompanije, niti postoji bankarska garancija niti uplata depozita i da moraju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.