NavMenu

Stari aerodrom dobija moderan park - Novi mobilijar, šetačke staze, dječje igralište...

Izvor: antenam.net Srijeda, 22.01.2020. 16:43
Komentari
Podeli
(Foto: Andrew Angelov/shutterstock)
Na Starom aerodromu se u sklopu projekta MIKRO 020 trenutno uređuje nova parkovska površina od oko 1.500 m2, po idejnom rješenju koje je obezbijedio Savez arhitekata Crne Gore, saznaju Dnevne novine.

Nova MIKRO 020 lokacija će biti na površini preko puta zgrade Službe zaštite i spašavanja i Hipotekarne banke, a posao će biti završen narednog mjeseca.

Iz Službe glavnog gradskog arhitekte su kazali da je idejnim rješenjem planirana sanacija i zadržavanje svih zdravih stabala, kao i sadnja novog listopadnog drveća.

- Sadi se nova trava, ukrasno žbunasto bilje i živa ograda po obodu parcele. Zelenilo prati i sistem za navodnjavanje, kao i redovno održavanje. Osim toga, park će biti opremljen klupama, šetačkim stazama, rasvjetom, kantama za smeće, besplatnim internetom, parking mjestima za bicikla, modernim dječjim igralištem itd. - navode iz ove službe.

Ističu da je novi park osmišljen kao mjesto susreta, za opuštanje i individualni odmor, a ima i edukativne i kulturne sadržaje u kojima bi učestvovala cijela zajednica.

Stoga se, kako kažu, kao reperi u prostoru izdvajaju sljedeći sadržaji "Uradi sam učionica", "Uradi sam igraonica" i "Paviljon/scena".


Iz Glavnog grada nijesu kazali kolika je vrijednost radova.

Mještani Starog aerodroma izrazili su zadovoljstvo što će konačno dobiti uređenu parkovsku površinu.

- Živim na Starom aerodromu više od 30 godina i nikad nijesmo imali uređeni park. Ovaj dio naselja je nekad imao samo uređeno igralište iza Dalasa, ali ni to nema već deceniju i po. Lijepo je što ćemo konačno dobiti park, jer vidim da će biti postavljene i klupe, koje, takođe, nijesmo imali - kazao je Ivan Petković.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.