NavMenu

Puštanje auto-puta u saobraćaj bez upotrebne dozvole veliki rizik - U toku radovi na petlji Smokovac

Izvor: Tanjug Utorak, 21.01.2020. 14:17
Komentari
Podeli
Most MoračicaMost Moračica
Krajni rok za završetak prve deonice auto-puta Bar-Boljare je 30. septembar, ali crnogorski ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković kaže da je pitanje da li će tehnički pregled i upotrebna dozvola biti obezbeđeni do tada.

Nurković je novinarima na radnom doručku rekao da je najveći deo fizičkih radova završen dodajući da predstoje asfaltiranje i elekto-mašinske instalacije.

- Krajnji rok je 30. septembar. Jedino je pitanje da li će se tehnički pregled i upotrebna dozvola obezbediti do tada. Kvalitet radova je dobar. Radi se na petlji Smokovac. Bemaks je renomirana kompanija i oni će te poslove uraditi na vreme - rekao je Nurković.

Na pitanje da li će auto-put biti pušten u saobraćaj ako ne dobije upotrebnu dozvolu, Nurković je naveo da ne može da kaže da će se to dogoditi i da je to veliki rizik.

Govoreći o gradnji druge deonice auto-puta, Nurković navodi da je ministarstvo kod Evropske komisije apliciralo za 20% od predračunske vrednosti, prenosi CDM.

- Verujem da do kraja godine možemo da nađemo partnera za drugu deonicu. Sarađujemo sa Srbijom jer je važno da se radi s obe strane zbog povezanosti - naveo je Nurković.

Naglasio je i da je optimista da će kompletan auto-put biti završen.

- Nadam se da ćemo do Beograda putovati za četiri, umesto devet sati - rekao je Nurković dodajući da će putarina verovatno biti od tri i po do četiri evra.

Nurković je govorio i o odluci vlade da pomogne nacionalnom avioprevozniku Montenegro Airlines sa 155 mil EUR u narednih šest godina.

- Spasavanje MA je ono što će doneti korist državi. U nabavku četiri nova aviona biće uloženo 50 mil EUR - rekao je Nurković.

Naveo je i da u maju očekuje da se izaberu najbolje ponude u vezi sa koncesijom za Aerodrome Crne Gore, te dodao da postoji interesovanje investitora za Luku Bar, u koju treba da se uloži 60 miliona evra.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.