NavMenu

Batajnica do kraja 2020. dobija izlaz na auto-put - Uskoro kreću radovi na petlji, vrednost 11 mil EUR

Izvor: Novosti Ponedjeljak, 20.01.2020. 13:17
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Shimon Bar/shutterstock.com)Ilustracija
Batajnica bi ove godine mogla da dobije direktan izlaz na auto-put, pišu Novosti. Naime, radovi na završetku Batajničke petlje trebalo bi da počnu čim se potpiše ugovor sa izvođačem, odnosno već u februaru ili martu. U toku je stručna ocjena četiri ponude koje su pristigle na tender otvoren 23. decembra.

Više od četiri godine je prošlo otkako su završeni poslednji radovi na Batajničkoj petlji, a ostalo je da se poveže Obilaznica sa lokalnom mrežom puteva. Zainteresovani za gradnju petlje su austrijski Strabag, bugarski Trace Group Hold PLC, turski konzorcijum Maytec Insaat Madencilik i Mehmet Ali Unal Insaat Tahhuut, kao i domaći konzorcijum Unogradnja i Monteprojekt.

- Radovi se finansiraju iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj, a prema sporazumu o kreditu, sprovodi se elektronska nabavka. U toku je stručna ocjena ponuda i računska provjera komisije za njihovu ocjenu. Kriterijum za dodjelu ugovora je najniža ponuđena cijena, ali ponuđač i njegova ponuda moraju da ispune kriterijume definisane konkursnom dokumentacijom. Stoga ne znači da će ugovor biti dodijeljen onome koji je ponudio najnižu cijenu. Početak radova očekuje se odmah nakon potpisivanja ugovora sa izvođačem - rekli su za Novosti u Koridorima Srbije koji su investitor projekta.

Saobraćajnice koje će biti izgrađene u okviru kompleksa petlje Batajnica deo su Batajničkog bulevara od rampi do raskrsnice puta sa Ulicom kralja Mihaila Zetskog. Radiće se i ulica od raskrsnice sa Batajničkim bulevarom do raskrsnice raskrsnice sa pristupom za intermodalni terminal, uključujući i završetak započetog mosta preko pruge i paralelnog mosta "blizanca".

- Biće izgrađena i veza budućeg intzermodalnog terminala Batajnica sa mrežom lokalnih gradskih i državnih puteva. Projektno-tehnička dokumentacija kojom su definisani radovi na komplementiranju petlje Batajnica rađena je tokom 2018. i 2019. godine. Vrijednost radova na izgradnji ovih saobraćajnica uključujući i most preko pruge, infrastrukturne instalacije, saobraćajnu signalizaciju i opremu, kolektor fekalne i kišne kanalizacije i pejzažno uređenje, iznosi oko 11 mil EUR - navode u Koridorima Srbije za Novosti.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.