NavMenu

Potpisan ugovor o rekonstrukciji dionice Rožaje-Špiljani - Vrijednost radova 20 mil EUR

Izvor: eKapija Petak, 17.01.2020. 09:48
Komentari
Podeli
(Foto: Val Thoermer/shutterstock.com)
Uprava za saobraćaj i austrijska kompanija Strabag zaključili su Ugovor o izvođenju radova na rehabilitaciji i unapređenju dionice puta M-2 Rožaje-Špiljani, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Vrijednost ugovora, zaključenog u okviru Programa rekonstrukcije magistralnih puteva u Crnoj Gori, je 19.185.064,72 EUR, a rok završetka radova je 24 mjeseca.

Radovi će se finansirati iz sredstava zajma Evropske banke za obnovu i razvoj, saopštio je direktor Uprave za saobraćaj Savo Parača.

- Zadovoljni smo u Upravi za saobraćaj, jer smo dobili jednu dobru i provjerenu kompaniju za koju smo sigurni da ćemo ovaj posao sa njima dovesti do kraja u predviđenom roku i da će građani Crne Gore, naročito građani sjevera, biti više nego zadovoljni onim što planiramo da uradimo sa tom saobraćajnicom - naglasio je Parača.

U okviru istog programa, Uprava za saobraćaj je zaključila sa turskom kompanijom Temelsu i sa konzorcijumom italijanskog IRD Engieeringa i bosanskohercegovačkog PPG-a ugovore vrijedne po 1,5 mil EUR za pružanje usluga nadzora izvođenja radova na rekonstrukciji dionica magistralnih puteva koji se finansiraju iz sredstava zajma Evropske investicione banke i Evropske banke za obnovu i razvoj.


Direktor Uprave za saobraćaj naglasio je da je u toku pregovora sa Evropskom bankom za obnovu u razvoj i Evropskom investicionom bankom imao veliku podršku Vlade koja je konkretizovana davanjem garancija.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Crnoj Gori prijeti opasnost da zamijeni turizam nekretninama - Planovima zaštiti turističke zone od stambenih objekata

Moramo voditi računa o balansu između investicija u turizmu i održivosti kojoj smo svi posvećeni. Zaštita prostora treba da bude temelj razvoja, poručeno je sa tematske sjednice Odbora udruženja turizma Privredne komore koja je organizovana nedavno, u okviru javne rasprave o Nacrtu prostornog plana Crne Gore. Uzimajući u obzir da je prostorno planiranje jedan od ključnih instrumenata za uspostavljanje dugoročnog i održivog okvira za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.