NavMenu

Briv construction gradi Mješoviti centar i javnu garažu u Herceg Novom - Vrijednost radova 3,2 mil EUR

Izvor: Radio Jadran Srijeda, 15.01.2020. 15:23
Komentari
Podeli
(Foto: Teodora Brnjoš)
Opštinska Komisija za otvaranje i vrijednovanje ponuda, odlučila je da kotorskoj kompaniji Briv construction povjeri izgradnju Mješovitog centra i javne garaže na Trgu Maršala Tita, ocjenjujući njenu ponudu ispravnom. To je ujedno bila i jedina dostavljena ponuda na tenderu koji je Opština raspisala 6. novembra prošle godine.

Rok izvršenja je 9 mjeseci od uvođenja izvođača u posao. Procijenjena vrijednost radova tenderom iznosila je 3,5 mil EUR, a ponuda Briv construction-a iznosila je 3,2 mil EUR, sa uračunatim PDV-om.

Izvođač će za ovaj posao biti isplaćivan u ratama do 2024. godine, virmanski. Isplata sredstava izvršiće se putem odloženog plaćanja na period od 5 (pet) godina, a na osnovu ovjerenih privremenih mjesečnih situacija i konačnog obračuna, precizira se u dokumentaciji.

Prva rata u iznosu od 20% ugovorene vrijednosti biće isplaćena nakon konačnog izvještaja revizora i ovjerene okončane situacije, a druga, treća, četvrta i peta rata - u iznosima od po 20% preostale ugovorene vrijednosti isplaćivaće se svake naredne godine u junu, julu, avgustu i septembru u ravnomjernim iznosima ugovorene rate za datu godinu.

Na tenderu za obavljanje stručnog nadzora nad izvođenjem radova, stiglo je 5 ponuda, od kojih je ponuda Ing-invest doo ocijenjena kao ispravna i izabrana kao najpovoljnija.

Ostale 4 ponude odbijene su kao neispravne, a ponude su dostavili Decom Montenegro, Bates, Civil engineer i Institut za građevinarstvo doo.

Izgradnja Mješovitog centra i javne garaže izvodiće se po glavnom projekatu Građevinskog fakulteta u Podgorici - Institut za građevinarstvo, a koji je revidovao Zavod za izgradnju Bara A.D. Bar.


Radovi se izvode na osnovu Rješenja Ministarstva uređenja prostora i zaštite životne sredine, kojim se opštini Herceg Novi izdaje građevinska dozvola za izgradnju Mješovitog centra i javne garaže na Trgu Maršala Tita.

Garantni rok iznosi 10 godina ukoliko nedostaci utiču na stabilnost i bezbijednost objekta, a 2 godine za ostale nedostatke.

Centar i javna garaža zamišljeni su kao mješoviti centar, sa dominantnim sadržajem javne garaže i poslovnim sadržajima. Garaža je zbog niveleta terena i racionalne upotrebe prostora organizovana kroz tri etaže sa polunivoima, dvije suterenske i prizemna. U prvom suterenu obezbijeđena su 42 parking mjesta, drugom suterenu i prizemlju 41 i dodatnih 6 parking mjesta na platou uz Opštinu - ukupno 130 parking mjesta, što je za 52 mjesta više u odnosnu na postojećih 78.

Na svakoj etaži nalaze se i neophodne komunikacije sa liftom koje povezuju sve sadržaje po vertikali. Potkrovna etaža, tj. Trg posvećena je poslovnim sadržajima kojih je ukupno šest.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Saobraćaj

Nove cijene goriva: Benzin skuplji dva, dizel jeftiniji jedan cent

Cijene benzina od sjutra će biti skuplje dva, dok će cijena eurodizela biti niža jedan cent, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva. Cijena lož ulja ostaće nepromijenjena. Kao je navedeno, eurosuper 98 i 95 poskupiće dva centa i koštati 1,68, odnosno 1,64 EUR za litar. Eurodizel će biti jeftiniji cent i tokom dvije naredne sedmice koštati 1,48 EUR. Cijena lož ulja zadržaće se na 1,45 EUR. Saglasno odredbama uredbe o

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.