NavMenu

Napreduju radovi na izgradnji Ski centra Cmiljača - U projekat do sada uloženo 9 mil EUR

Izvor: radiobijelopolje.me Četvrtak, 19.12.2019. 18:01
Komentari
Podeli
(Foto: Erik Odiin/Unsplash)
Na Ski centru Cmiljača proteklih mjeseci postavljeno je osam stubova, polazna i izlazna stanica, kao i desna, plava staza u dužini od kilometar i po, koja je 80% završena, kazao je Hadži Dragiša Jeremić, član Radne grupe za praćenje realizacije aktivnosti na gradilištu Ski centra i predsjednik mjesne zajednice Ravna Rijeka.

Gostujući u emisiji "O mjesnim zajednicama", Radija Bijelo Polje, Jeremić je istakao da je urađena i crvena staza dužine 15.40 metara, a i ona je završena skoro 80%.

- Ostalo je da se u narednoj godini postavi sajla, izgradi trafostanica za napajanje žičare strujom i postave korpe. Urađena je garaža po najsavremenijimm standardima, a s obzirom da je do sada uloženo 9 mil EUR, onda se može pretpostaviti kako će skijalište izgledati. Radna grupa je zadovoljna svime što je do sada urađeno, ali uvijek to može više i bolje - ističe Jeremić.

On kaže da su zadovoljni i izgradnjom pristupne saobraćajnice Ravna Rijeka-Jasikovac-Cmiljača, dužine 16 km, koja će povezati budući planinski centar sa magistralnim putem, te da je što se tiče izgradnje tog puta, odrađeno više od 90% posla.


Prostornim planom posebne namjene Bjelasica-Komovi 2010. godine, predviđena je izgradnja centralnog parkinga na 1.680 metara visine, u mjestu Ivkovo polje, koje će imati 1.200 mjesta.

- Opština Bijelo Polje je raspisala tender za izradu projekta od dna polazišta žičare do Ivkovog polja, a koji bi naredne godine trebalo da se uradi do centralnog parking - naglasio je Jeremić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.