NavMenu

Održan prvi Podgorički investicioni forum - Najavljeni projekti vrijedni 200 mil EUR

Izvor: antenam.net Četvrtak, 19.12.2019. 17:34
Komentari
Podeli
Podgorica (Foto: Pixabay.com/falco)Podgorica
Prvi Podgorički investicioni forum održan je u hotelu Hilton u Podgorici i okupio veliki broj privrednika, investitora iz regije i svijeta.

Forum je otvorio gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, koji je istakao da su ogromna sredstva uložena u glavni grad Crne Gore.

- Od referenduma do danas, u Crnu Goru se slilo preko 6 mlrd EUR direktnih investicija i, do današnjeg dana, naša zemlja je ostala vrlo atraktivna kako za domaće tako i za inostrane investitore. Mi u Glavnom gradu prepoznajemo ogroman potencijal u tom smislu i procjenjujemo da on, kad je Podgorica u pitanju, do sada nije bio u dovoljnoj mjeri iskorišćen. Prepoznajući investicione potencijale Podgorice, posljednjih godinu pokrenuli ambiciozan investicioni ciklus koji podrazumijeva realizaciju projekata u vrijednosti od 200 mil EUR - istakako je Vuković.

Kako je naglasio, među najavljenim investicijama su i izgradnja novog sistema za prečišćavanje otpadnih voda vrijednog preko 50 mil EUR, izgradnja novog saobraćajnog prstena oko glavnog grada čija je ukupna vrijednost 100 mil EUR, ali i uspostavljanje biznis zona u glavnom gradu koja će stupiti na snagu nakon potrebne izmjene zakonskog rješenja koja je u nadležnosti Vlade Crne Gore, u drugom kvartalu naredne godine.


Potpredsjednik Vlade Crne Gore Milutin Simović naveo je da su potencijalni investitori koji izaberu Crnu Goru na pravom mjestu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija

Vračar: Ponuda za zakup Željezare nezadovoljavajuća, sve zainteresovane kompanije mogu aplicirati za pregovarački postupak

Predstavnik Komisije ispred Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) Miro Vračar saopštio je da je ponuda švajcarske kompanije 8B Capital S.A. za zakup pogona Čeličane i Kovačnice, u sklopu nikšićke Željezare nezadovoljavajuća. Ta kompanija se jedina prijavila na drugi međunarodni javni poziv. Vračar je, nakon razmatranja ponude, kazao da što se tiče švajcarske kompanije, niti postoji bankarska garancija niti uplata depozita i da moraju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.