NavMenu

U Klinici za očne bolesti KCCG počela primjena novih savremenih operativnih procedura

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 16.12.2019. 17:35
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: shutterstock.com)Ilustracija
Klinika za očne bolesti Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) počela je primjenu novih operativnih procedura. Naime, oftalmolozi KCCG dr Nemanja Golubović i dr Nikola Cvijović, predvođeni konusltantom dr Josipom Kneževićem iz Kliničkog bolničkog centra iz Zagreba, protekla tri dana radili su operacije suznih puteva savremenom metodom (dakriocistorinostomije, punktoplastikom, kanalikulodakriocistostomijom).

- Ovim metodama rješava se problem hroničnog suzenja oka uslijed zapušenosti suznih puteva, zatim prednje orbitotomije, kao posljedica prisustva tumora sa biopsijom mekih tkiva orbite, rekonstrukcija konjuktivalnog sakusa kod pacijenata kod kojih je došlo do stečenog nedostatka očne jabučice, kao i rešavanje duplih slika kod očne bolesti štitne žlijezde aplikacijom botulin toksina i okuloplastične operacije, koje se do sada nijejsu radile na Klinici za očne bolesti - saopštila je dr Danijela Đurović Raonić, direktorica Klinike za očne bolesti KCCG


Uvođenjem ovih savremenih operativnih procedura, kako je kazala, Klinika za očne bolesti prati svjetske trendove koji se primenjuju u referentnim oftalmoloških centrima.

- Uvođenjem ovih procedura naša Klinika je obezbijedila benefite, prije svega našim pacijentima jer smo im omogućili veći komfor dobijanjem zdravstvene usluge u svojoj državi, kao i zdravstvenom sistemu jer ćemo ušteđeti značajna sredsta koja su se do sada izdvajala za liječenje van Crne Gore - istakla je dr Đurović Raonić, navodi se u saopštenju KCCG.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.04.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Planovi Elena grupe: Prodaja hotela Igalo, pa nove investicije

Sprečavanje uvođenja novog stečaja u Vektra Boku na ročistu krajem ovog mjeseca, od ključne je važnosti za planove novog vlasnika 33,3% akcija, privrednog drustva Elena grupe. Oni planiraju da nakon što izmire obaveze prema radnicima i Poreskoj upravi prodaju hotel Igalo i krenu u investicije. No, prije toga moraju ući u Odbor direktora u kojem su većina Brkovićevi članovi. Novi vlasnici, trećine Vektra Boke iz kompanije Elena Grup,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.