NavMenu

Lanac porodičnih restorana iz Letonije Steiku Haoss planira širenje poslovanja - Franšiza se nudi i preduzetnicima iz regiona

Izvor: Franchising.rs Utorak, 18.08.2020. 11:10
Komentari
Podeli
(Foto: racorn/shutterstock.com)
Lanac porodičnih restorana iz Letonije Steiku Haoss planira širenje i van granica domaćeg tržišta. Franšiza se nudi i preduzetnicima iz ove regije.
Porodična kompanija Cantus Group iz Letonije posluje u oblasti ugostiteljstva od 1992. U njihov gastronomski portfelj ulazi i lanac restorana Steiku Haoss, poznat po vrhunskom specijalitetu - odrescima od goveđeg mesa, ali i prepoznatljivom uređenju koje priziva duh vesterna i američkog zapada.

- Neprestano inoviramo i unapređujemo svoje koncepte, nastojeći da budemo iznad prosjeka, donoseći najbolje u smislu kvaliteta, dizajna i ukusa - kaže David Cima, regionalni menadžer lanca Steiku Haoss.

Pod ovim brendom za sada posluju tri restorana u Rigi, glavnom gradu Letonije. Kompanija je, međutim, od prošle godine fokusirana i na međunarodnu ekspanziju, a franšiza je dostupna i za zemlje ovog regiona.

- Tražimo ambiciozne i motivisane preduzetnike, primaoce franšize, koji će koristiti naš know-how i iskustvo te voditi i razvijati ovaj gastronomski koncept i na svom tržištu - kaže Cima.

Kandidati za primaoce franšize, dodaje Cima, trebalo bi da imaju detaljnu poslovnu strategiju i razvojni plan za tržište (teritoriju) na kojem će poslovati Steiku Haoss. Odgovarajući prostor i dobra lokacija za restoran takođe igraju ključnu ulogu pri odabiru budućeg partnera. Međutim, to nije sve.

- Od primaoca franšize se očekuje da ima i određeno poslovno iskustvo, pre svega iz oblasti marketinga, finansija, upravljanja troškovima. Poželjno je, naravno, i da bude dobar poznavalac lokalne kulture i lokalnih gastronomskih navika - objašnjava David Cima.

Preporuka je da restoran bude smješten na atraktivnoj i prometnoj lokaciji - to mogu biti tržni centri ili pješačke i poslovne zone. Optimalna veličina lokala kreće se od 350 do 550 m2, a idealno mjesto je zgrada na uglu, sa otvorenim prostorom i velikim prozorima-izlozima.

- Tokom ovih 25 godina postojanja, Steiku Haoss je usavršavao pripremu vrhunskog odreska i danas s ponosom možemo reći da imamo reputaciju restorana sa prvoklasnom kuhinjom i izuzetnom uslugom. To će, u svakom slučaju, biti prva prednost za naše buduće primaoce franšize - kaže Cima.

Pored toga, partner može da računa na podršku davaoca franšize u svim fazama razvoja - od pronalaženja adekvatne lokacije, izrade projekta i sređivanja prostora, preko obuke i pomoći pri odabiru radnika, sve do osmišljavanja marketinških strategija i otvaranja restorana. S druge strane, za preneti know-how i konstantnu podršku davaoca, primalac franšize će izdvajati mjesečnu franšiznu naknadu (6% od mesečne prodaje).

Ukupna investicija za pokretanje franšize Steiku Haoss iznosi oko 300.000 EUR. Kompanija nudi single-unit franšizu (za otvaranje jednog restorana), ali je moguće uzeti i master franšizu (za više restorana na jednoj većoj oblasti).
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Industrija

Novi tender za zakup Željezare - Prednost kompanijama koje proizvode "zeleni čelik", u prvih pet godina najmanje 25 mil EUR investicija

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) raspisala je novi tender za zakup pogona Čeličane i Kovačnice u cilju valorizacije i očuvanja proizvodnje čelika u fabrici sa tradicijom proizvodnje dužom od 65 godina. Pravo učešća na javnom pozivu imaju sve kompanije iz Crne Gore i inostranstva koje su registrovane i posluju u skladu sa Zakonima države u kojoj obavljaju svoje djelatnosti. U zakup se izdaju proizvodne i pomoćne hale, proizvodna

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.