NavMenu

Tim Wineroom pobjednik programa Start up Activator - Umrežavanje ljubitelja vina sa vinarijama i vinskim podrumima

Izvor: Mina Subota, 19.09.2020. 11:14
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: JirkaBursik/shutterstock.com)Ilustracija
Start up okupljen oko tima Wineroom, koji umrežava ljubitelje vina sa vinarijama i vinskim podrumima, pobjednik je programa Start up Activator, saopšteno je iz M:tel Digitalne fabrike.

Taj tim je, kako je saopšteno, dobio kroz program 5.500 EUR, odnosno 2.500 EUR tokom programa za razvijanje proizvoda i 3.000 EUR kao nagradu finalistima.

- Tim Hungry Thirsty koji su predstavili start up koji olakšava naručivanje pića i hrane u ugostiteljskim objektima osvojio je drugo mjesto i 2.000 EUR kao nagradu na finalnoj večeri i 2.500 kroz program - navodi se u saopštenju.

Tim Moja klinika.me, čiji proizvod umrežava pacijente i ljekare, osvojio je treće mjesto i nagradu od 1.000 EUR i 2.500 EUR kroz program.

Program Start up Activator realizovali su Ministarstvo nauke, M:tel Digitalna fabrika, nevladina organizacija (NVO) Digitalizuj.me i beogradski ICT HUB.

Pored dobitnika, ideje su predstavili i start up-ovi Tip Hero koji tretira oblast digitalnog bakšiša, GREGGO koji olakšava online trgovinu, kao i eBeach, koji omogućava lako rješavanje rezervisanja plažnog mobilijara.

O nagradama je odlučivao žiri koji su činili ministarka nauke, Sanja Damjanović, koja je predsjedavala žirijem, izvršni direktor kompanije M:tel Vladimir Lučić, suosnivač NVO Digitalizuj.me Vladimir Vulić, kao i Miloš Matić iz ICT HUB-a iz Beograda.

Svih šest timova su kroz program dobili po 2.500 EUR i besplatnu polugodišnju edukaciju kroz mentorstva, MeetUpove i radionice.

- Svih šest timova je opravdalo učešće u programu, jer od početka programa do danas napravili su veliki pomak i pokazali da ne postoji jačeg oružja na svijetu od ideje čije je vrijeme došlo. Vrijeme pandemije koronavirusa je svima otežalo posao, ali kreatori start up-ova su pokazali da mogu da rade i stvaraju, čak i onda kada je cijeli svijet stao - navodi se u saopštenju.

Saradnja sa polaznicima programa se nastavlja, priča o investicijama se ne završava sa programom.

- Još jednom hvala Ministarstvu nauke koje je finansiralo program i koji su prepoznali kapacitete koji svi zajedno imamo - zaključuje se u saopštenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.