NavMenu

Montenegro Pitching Competition 22. septembra u Tivtu - Predstavljanje sedam domaćih startapa investitorima

Izvor: eKapija Srijeda, 16.09.2020. 14:31
Komentari
Podeli
(Foto: Gajus/shutterstock.com)
Montenegro Pitching Competition - završni događaj prvog predakceleracijskog programa u Crnoj Gori BoostMeUp, biće održan 22. septembra u kompleksu Luštica Bay, hotel The Chedi, sa početkom u 18 sati, saopšteno je na sajtu Tehnopolisa.

- Ovim događajem obilježićemo kraj višemjesečnog programa kroz koji su projektni partneri, IPC Tehnopolis, Naučno-tehnološki park Crne Gore i kompanija Amplitudo, pod pokroviteljstvom Ministarstva nauke Crne Gore, pružili podršku za uspješan razvoj sedam inovativnih ideja, a koje su sada spremne za izlazak na nacionalno, regionalno, evropsko i globalno tržište - navodi se.

Razvojni timovi i kreativni pojedinci koji su učestvovali u programu, tokom prethodnih mjeseci imali su jedinstvenu priliku za pokretenje i izgradnju svoje inovativne biznis ideje uz podršku nacionalnih, regionalnih i evropskih mentora. Osim znanja koje su im prenijeli, timovi su imali i finansijsku pomoć u iznosu od po 4.500 EUR, kao i mogućnost korišćenja svih kapaciteta Tehnopolisa, Amplituda i Naučno-tehnološkog parka.

- Svoje ideje, razvijane u oblastima energetike, turizma, poljoprivrede, ekologije, ICT-ja, usmjerili su u pravcu digitalizacije društva u strateški ključnim oblastima definisanim S3 strategijom pametne specijalizacije Crne Gore, sa ciljem jačanja konkurentnosti crnogorske ekonomije - saopšteno je.

Nakon brojnih radionica, sedam timova: Orhis, Flourish, Partour, Amaturn, Solar Villager, Sun Bun i Seljak.me predstaviće svoju ideju i prototipe na Montenegro Pitching Competition-u potencijalnim investitorima, biznis anđelima, uspješnim preduzetnicima i javnosti iz zemlje i regiona i samim tim svoju startap ideju lansirati u poslovnu orbitu.

Odluku o najboljim idejama donijeće stručni žiri u sastavu: Sanja Damjanović (Ministarstvo nauke Crne Gore); Vanja Zorić Šundić (IPC Tehnopolis); Velibor Bošković (Naučno-tehnološki park Crne Gore); Nebojša Niković (Amplitudo DOO); Dušan Banović (Crnogorski Telekom); Tarik Zaimović (Bild studio); kao i predstavnik bankarskog sektora, dok je Crnogorski Telekom obezbijedio finansijsku podršku za tri najbolje ocijenjene ideje.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Saobraćaj

Nove cijene goriva: Benzin skuplji dva, dizel jeftiniji jedan cent

Cijene benzina od sjutra će biti skuplje dva, dok će cijena eurodizela biti niža jedan cent, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva. Cijena lož ulja ostaće nepromijenjena. Kao je navedeno, eurosuper 98 i 95 poskupiće dva centa i koštati 1,68, odnosno 1,64 EUR za litar. Eurodizel će biti jeftiniji cent i tokom dvije naredne sedmice koštati 1,48 EUR. Cijena lož ulja zadržaće se na 1,45 EUR. Saglasno odredbama uredbe o

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.