NavMenu

U februaru tender za nastavak obnove Muzeja Bijelo Polje - Slijedi uređenje enterijera

Izvor: eKapija Petak, 28.01.2022. 11:42
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/RussieseO)
Druga faza radova na rekonstrukciji Muzeja Bijelo Polje trebalo bi da počne u februaru, saopštio je direktor te javne ustanove, Željko Raičević.

U izjavi za Radio Bijelo Polje, Raičević je kazao da su to obećali iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, sa čijim predstavnicima su imali sastanak krajem prošle godine.

- Oni su nam potvrdili da će druga faza radova početi u februaru, da će raspisati tender, a da će se nakon odabira izvođača krenuti sa radovima. Takvo uvjerenje samo dobili i iz UNDP-a, koji vodi sve poslove, tako da sa nestrpljenjem očekujemo nastavak rekonstrukcije - rekao je Raičević.

U prvoj fazi su završeni grubi ahitektonski radovi, a sada predstoji uređenje enterijera.

- Neophodno je urediti prostorije i izraditi novu muzejsku postavku, to je komplikovan i sveobuhvatan posao, koji mora biti urađen u skladu sa projektom rekonstrukcije Muzeja. Za te finalne radove potrebno je oko pola godine, tako da još uvijek ne mogu da preciziram kada će adaptacija Muzeja biti konačno završena - naveo je direktor Muzeja Bijelo Polje.

Dok čekaju početak druge faze radova, zaposleni u Muzeju sprovode redovne aktivnosti. U ovoj godini već su organizovali jednu izložbu i to povodmo 3. januara, Dana opštine, kada su u Centru za kulturu izloženi radovi nastali tokom II i III Internacionalnih likovnih susreta Slikari Lazovići.


Sada su u toku pripreme za 28. po redu Bjelopoljsko likovno proljeće.

- U toku februara ćemo raspisati konkurs za prijavu kandidata, a u potrazi smo i za mjestom održavanja te manifestacije, a to će najvjerovatnije biti Centar za kulturu - saopštio je Raičević.

Podsjetimo, na Bjelopoljskom likovnom proljeću učestvuju kako akademski umjetnici, tako i autodidakti, srednjoškolci i studenti, a ova manifestacija skoro tri decenije okuplja brojne slikare iz našeg grada.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.