NavMenu

Aleksandar Mijušković na čelu Odbora direktora CGES-a

Izvor: Mina Subota, 05.06.2021. 12:11
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pressmaster/shutterstock.com)Ilustracija
Akcionari Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES) danas su na vanrednoj Skupštini razriješili dosadašnji saziv Odbora direktora i izabrali novi, na čijem će čelu biti Aleksandar Mijušković.

Na vanrednoj Skupštini akcionara razriješen je dosadašnji saziv Odbora direktora na čelu sa predsjednicom Vesnom Bracanović.

- Akcionari su potvrdili i odluku o imenovanju novih članova Odbora direktora, pa će ubuduće državni kapital u CGES-u, pored Mijuškovića, predstavljati Predrag Mijajlović, Orhan Šahmanović i Dušan Kljajić - navodi se u saopštenju CGES-a.

Kompaniju Elektromreža Srbije u Odboru direktora CGES-a zastupaće Jelena Matejić, a italijansku energetsku kompaniju Terna – Rete Elettrica Nazionale, Giovanni Cerchiarini i Guido Guida.

Na konstitutivnoj sjednici novoizabranog Odbora direktora odlučeno je da funkciju predsjednika u narednom mandatu obavlja Mijušković, dok je ulogu zamjenika potpredsjednika dobio Cerchiarini.

Mijušković je rekao da je izbor za njega velika čast i odgovornost, ali i ogromna obaveza za menadžment i sve zaposlene, kako bi došli do zajedničkog cilja, a to je savremena, međunarodna elektroenergetska kompanija, koja ima za cilj realizaciju kapitalnih projekata koji bi podstakli priliv novih investicija u Crnu Goru.

- Uvjeren sam da ćemo svi zajedno u kompaniji, na putu njene razvojne strategije, dati svoj maksimum kako bismo postali operator prenosnog sistema koji će svojim progresom, a slijedeći najbolju evropsku praksu, obezbijediti u svakom trenutku visok stepen sigurnosti prenosa električne energije do potrošača u Crnoj Gori - poručio je Mijušković.

On je podsjetio da je već radio u CGES-u i da poznaje tu kompaniju i sve njene potencijale.

Mijušković je diplomirani inženjer elektrotehnike - smjer energetika, sa respektivnim iskustvom od 26 godina u toj oblasti.

Posljednja pozicija koju je pokrivao u CGES, do 2012. godine, bila je direktor Sektora za regulatorne, pravne, kadrovske i poslove međunarodne saradnje.

Mijušković je bio jedan od inicijatora projekta povezivanja Crne Gore i Italije podmorskim elektroenergetskim kablom i član pregovaračkog tima sa italijanskim operatorom prenosnog sistema Terna.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.