NavMenu

Kotor očekuje dolazak prvih kruzera - Ove godine i početak realizacije značajnih investicija u gradu

Izvor: Mina Četvrtak, 06.05.2021. 15:56
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/Markfo)
Turistička sezona u Kotoru ove godine bi trebalo da bude na nivou od oko 50% ostvarenja iz 2019, saopštio je predsjednik te opštine Vladimir Jokić i dodao da se ovog mjeseca očekuje i dolazak prvih kruzera.

- Očekujemo da ove godine imamo sezonu na nivou od nekih 50% sezone iz 2019. godine. Ipak, njena uspješnost će najviše zavisiti od stanja epidemije u gradu i državi - kazao je Jokić.

On je za agenciju CGNews rekao da je najveća reklama za ovu sezonu masovna vakcinacija, koja je počela na punktovima širom Crne Gore.

- Ohrabruje dobar odziv građana i gužve koje su se od prvog dana mogle vidjeti na punktovima za vakcinaciju - dodao je Jokić.

On je rekao da je uvjeren da će to stvoriti sliku o Crnoj Gori kao sigurnoj zdravstvenoj destinaciji, kao i da je to ove godine najbolja promocija.

- Razlog za optimizam dali su i dani uskršnjih praznika kada je u Kotoru boravio veliki broj posjetilaca - saopštio je Jokić.

Ovog mjeseca očekuje se i dolazak prvih kruzera, a nekoliko kompanija moglo bi da dovodi goste na sedmičnom nivou.

- Lokalna uprava, iz dijela svojih nadležnosti, spremno dočekuje sezonu i učiniće sve da gosti ponesu dobru sliku grada i destinacije - poručio je Jokić.

On je podsjetio da vlade Crne Gore i Hrvatske, na njegovu i inicijativu gradonačelnika Dubrovnika, rade na pronalaženju modela kojim bi se obezbijedio brži i lakši tranzit na graničnim prelazima za organizovane grupe turista, kako bi pomogli turističkoj privredi.

Kada je riječ o infrastrukturnim objektima značajnim za Kotor ove godine bi se, prema riječima Jokića, mogli vidjeti opipljivi rezultati kada je riječ o projektu izgradnje žičare i novog luksuznog hotela.

Lokalna uprava ulaže napore da se riješe aktuelna pitanja na tekućim kapitalnim objektima, kao što su rekonstrukcija zatvorenog bazena i izgradnja sportske dvorane u Škaljarima.

- U direktnom razgovoru sa novim direktorom Uprave za javne radove, Borom Lučićem, i nakon zajedničkog obilaska kapitalnih investicija u gradu, imamo najave da je bazen blizu završetka. Postoje neka tehnička pitanja koja se tiču uvoza stakala, kako bi bazen bio zatvoren, i onda bi se moglo ući u proces tehničkog prijema. Nakon toga bazen će biti pušten u funkciju - rekao je Jokić.

On je podsjetio da je sportska hala u Škaljarima trebalo da bude završena 2011. godine.

- Formirana je radna grupa koja treba da utvrdi stanje na terenu, odnosno da se ustanovi dokle se došlo sa tim projektom i šta su čije obaveze kada je u pitanju država, Resursni centar i Opština. Odlučeno je da se napravi presjek stanja i trenutno smo u tom procesu. Daćemo sve od sebe da taj projekat dovedemo do kraj - poručio je Jokić.

On je rekao da raduje najava da će se krenuti sa gradnjom velikog hotela na URC-u.

- Riječ je o objektu iz lanca hotela Marriott. Nedavno su odobrene HIA studije za izgradnju hotela iz lanca Marriott u Kotoru i rekonstrukciju hotela Teuta u Risnu - zaključio je Jokić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Autoput Andrijevica-Peć povezuje Crnu Goru sa evropskim koridorima - I za gradnju dionice do Čakora očekuju se sredstva iz EU fondova

Auto-put Andrijevica – Peć bi na najbezbjedniji način povezao Podgoricu sa Prištinom i Skopljem, odnosno sa regijom kroz koju prolazi na teritoriji tih država, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva. Iz resora Filipa Radulovića ističu da taj putni pravac ispunjava prvi preduslov za finansiranje iz dostupnih EU fondova. Krajem februara Monteput je raspisao tender za izradu idejnog rješenja auto-puta Andrijevica - Peć,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.