NavMenu

Privredna komora Vojvodine otkupila od Pokrajinske vlade suvlasnički udio u odmaralištu Vojvodina u Igalu

Izvor: eKapija Utorak, 02.03.2021. 15:38
Komentari
Podeli
Herceg Novi (Foto: Vedrana Džudža)Herceg Novi
Suvlasnički udio Pokrajinske vlade u Odmaralištu Vojvodina sa depandansom u Igalu u Crnoj Gori, prodat je Privrednoj komori Vojvodine, pri čemu je ostvaren prihod u budzetu AP Vojvodine u iznosu od 147.614.940,32 dinara.

Kako se navodi u saopštenju objavljenom na sajtu Vlade Vojvodine, s obzirom da je Privredna komora Vojvodine suvlasnik objekta, prodaja je ostvarena putem prava preče kupovine.

Kako je objašnjeno, na osnovu Zakona o javnoj svojini, kao i Zakona o prometu nepokretnosti, određeno je da suvlasnik nepokretnosti ima pravo preče kupovine u slučaju prodaje suvlasničkog dela drugog suvlasnika, a čiju su kupoprodajnu cenu utvrdili licencirani procenitelji.

- Pokrajinska vlada će nastaviti, preko Uprave za imovinu, sa prodajom nepokretnosti zainteresovanim privrednim subjektima i drugih objekata koje ima u svom vlasništvu, a koji ne služe za funkcionisanje Uprave, ustanova i službi ili se nalaze u zapuštenom stanju pa su za njihovo stavljanje u funkciju neophodna velika finansijska sredstva - zaključuje se u saopštenju.

Podsjetimo, Vlada i Privredna komora Vojvodine prošle godine su oglasile dva tendera za prodaju odmarališta u Igalu. Prvi put je imovina ponuđena po početnoj cijeni od 4,7 mil EUR, dok je drugi put ona spuštena na 3,76 mil EUR. Oba pokušaja prodaje bila su neuspješna.

Na tenderima je ponuđena prodaja hotela površine 421 m2 u osnovi i poslovni prostor ugotiteljstva površine 365 m2 na katastarskoj parceli broj 927 KO Topla. Prodajom je obuhvaćeno i dvorište površine 110 m2, kao i zemljište pod objektom. Na katastarskoj parceli 1013 KO Topla, prodavao se hotel spratnosti podrum+prizemlje+dva sprata i potkrovlje, površine u osnovi 930 m2. Takođe, i drugi hotel - trospratna zgrada površine u osnovi 1065 m2. Ova cjelina podrazumijeva i dvorište od 2.589 m2 i zemljište pod objektima.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija

Data saglasnost na projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, objasnio je da povećanje energetske efikasnosti znači ekonomičnije i racionalnije korišćenje resursa. - Povećanje energetske efikasnosti možemo doživjeti kao značajno sredstvo kako da smanjimo naše mjesečne izdatke po osnovu utrošene električne energije - rekao je Mujović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.