NavMenu

U okviru StartUp akademije Rise-T počela obuka druge generacije studenata

Izvor: eKapija Petak, 26.02.2021. 15:00
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Matej Kastelic/shutterstock.com)Ilustracija
Druga generacija StartUp akademije pod nazivom Rise-T, koju organizuje Elektrotehnički fakultet Univerziteta Crne Gore u saradnji sa kompanijom Amplitudo, zvanično je počela sa radom 25. februara 2021. godine.

I ove godine, Akakademiju će pohađati šest timova, odnosno 24 studenta Elektrotehničkog i Prirodno-matematičkog fakulteta, a za njihovu obuku i usmjeravanje na putu do realizacije konačnih ideja i prezentacije zaduženi su eminentni mentori. Nakon obuke, finalno takmičenje studenata će biti održano početkom juna.

Koordinatorka Akademije prof. dr Vesna Popović-Bugarin kazala je da je prvi radni sastanak organizatora, timova i mentora održan onlajn, s obzirom na cjelokupnu epidemiološku situaciju.

- Samo učešće na Akademiji je veliki korak za studente kojim pokazuju svoju hrabrost i spremnost da zakorače u nepoznato i usvajaju nova znanja koja prevazilaze granice klasičnog akademskog obrazovanja. S druge strane, studentima je obećano neprocijenjivo iskustvo direktne saradnje sa profesionalcima koji su spremni da im prenesu svoje dugogodišnje iskustvo - istakla je Popović-Bugarin

Nakon predstavljanja koncepta akademije, timova i mentora, studenti su kroz prezentaciju jednog od mentora dr Đura Stojanovića imali priliku da nauče kako treba da izgleda krajnja prezentacije njihove ideje, na šta je posebno potrebno obratiti pažnju, te kakve ideje imaju najveći potencijal. Stojanović je poručio studentima da ne treba da razmišljaju ograničeni prostorom Crne Gore i da rješavaju samo lokalne probleme, već da idu ka idejama koje imaju globanu primjenu i široko tržište.

Mentori koje će obučavati studente tokom Akademije su: Ljubo Knežević, glavni inženjer za mrežne analize u Crnogorskom elektroprenosnom sistemu CGES i predsjednik savjeta Agencije za investicije Crne Gore; Đuro Stojanović, koosnivač Uhura Solutions, UK-based AI fintech startup; Nenad Novović, direktor kompanije Amplitudo; Saša Leković, izvršni direktor za tehniku Telenora za Srbiju i Crnu Goru; Branko Mitrović, generalni direktor Telenora Crne Gore i Jasna Pejović, direktorica kompanije DigitalBee i suosnivač startup-a Flourish.

Sa timovima će raditi i komentori koji će ih obučavati kroz tematske module: Sava Laketić, direktor PWC za Crnu Goru; Darko Ivanović, osnivač The Badger Crew i ekspert za komunikacije; Aleksandar Janičić, projekt menadžer u Tehnopolisu; Boris Banjac, Product Owner Lead u Amplitudu i drugi.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.