NavMenu

Promocija Tivta na portalu Good Travel Guide

Izvor: Mina Srijeda, 25.11.2020. 08:37
Komentari
Podeli
(Foto: Teodora Brnjoš)
Tivat, ulaskom u Green Destinations, očekuju pogodnosti kao što su nezavisna procjena dobrih i loših strana destinacije, detaljni predlozi za poboljšanje turizma uz akcenat na zelena rješenja, kao i globalno prepoznavanje, saopštila je direktorica Turističke organizacije Tivta, Danica Banjević.

Ona je kazala da se pogodnosti odnose i na globalno prepoznavanje putem Green Destinations ili Quality Coast Awards - sertifikovanja, priznanja za dobre primjere prakse koji su implementirani, kao i besplatna povezanost sa globalnom zajednicom destinacija koje teže održivom turizmu, koje se svake godine okupljaju na međunarodnom događaju Global Green Destinations Days.

Banjević je rekla da je na ovogodišnjoj ceremoniji Top 100 održivih destinacija koja je održana u okviru konferencije GGDD20 Global Green Destinations Days 2020, Tivat proglašen za jednog od dobitnika tog prestižnog priznanja, prenosi Radio Tivat.

TO Tivat prva je destinacija u Crnoj Gori koja je počela proces pristupa programu Green Destinations.

U fokusu tog programa je šest tema - upravljanje destinacijom, priroda i okolina, životna sredina i klima, kultura i tradicija, društveno blagostanje, poslovanje i ugostiteljstvo. U realizaciju cjelokupnog procesa uključen je i javni i privatni sektor od predstavnika Opštine, lokalne privrede, investitora, lokalne zajednice i nevladinih organizacija.

To priznanje je omogućilo da Tivat bude promovisan i na međunarodnom tržištu kroz predstavljanje ponude na portalu Good Travel Guide.

- Za sada se na tom portalu nalaze osnovne informacije, a TO Tivat intenzivno radi na kreiranju cijele stranice sa svim neophodnim informacijama potrebnim turistima pri odabiru destinacije - navela je Banjević.

Ostali benefiti od pristupa tom programu, pored toga što će se destinacija razvijati u skladu sa smjernicama održivog razvoja i što će imati značajnu marketinšku podršku na međunarodnom tržištu, jeste i to što će tivatska turistička privreda i ugostitelji biti u mogućnosti da pod povoljnijim uslovima budu dio zajednice objekata koji vode računa o održivom razvoju.

Banjević je najavila da će detalje programa uskoro i predstaviti.

Turistička organizacija je, u saradnji sa Morskim dobrom, a u okviru projekta Green Destinations, nominovala Tivat za 2020 Sustainable Top 100 Destinations. Proces apliciranja sproveden je kroz nekoliko ključnih koraka.

Kroz korišćenje platforme Zelena destinacija bilo je neophodno unijeti informacije i izvijestiti o 15 traženih kriterijuma, kao i dostaviti dobar primjer prakse - Tivatska solila, koja se fokusira na održivim principima, rješavanju problema i kreiranju dobrog ambijenta za prirodu, turiste i lokalnu zajednicu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži počinje sledeće nedelje

Naredne sedmice počeće izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži u Ulcinju, prenosu portal Ul-Info. - U subotu, 6. aprila, biti svečano postavljen kamen-temeljac za turistički kompleks Otrant Reefs na Velikoj plaži. Najavljeno je da će se ovaj kompleks prostirati na preko 40.000 kvadrata, te da će imati dva hotela sa 5 zvjezdica i 23 vile, te brojnim drugim pratećim sadržajima uz Port Milenu - prenosi portal.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.