NavMenu

Od 2016. u regionalne i magistralne puteve uloženo 390 mil EUR

Izvor: Mina Nedjelja, 25.10.2020. 10:30
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Milos Muller/shutterstock.com)Ilustracija
Crnogorski putevi spremno će dočekati zimsku sezonu, saopštili su predstavnici Uprave za saobraćaj i dodali da su od 2016. završeni ili su u toku projekti na magistralnim i regionalnim putevima čija je vrijednost 390 mil EUR.

- Državni putevi će spremno dočekati zimsku sezonu. Stanje putne državne infrastrukture se iz godine u godinu poboljšava izgradnjom novih puteva, kao i rekonstrukcijom i održavanjem postojećih, a uložene investicije su u velikoj mjeri doprinijele poboljšanju putne infrastrukture - rekli su Pobjedi iz Uprave za saobraćaj.

Oni su dodali da redovno održavanje i zaštitu državnih puteva obavlja kompanija Crnagoraput sa kojom je prošle godine zaključen četvorogodišnji ugovor, koji je na snazi do 2023. godine.

Predstavnici Uprave za saobraćaj naveli su da je vrijednost ugovora sa Crnagoraputom 39,9 mil EUR, na osnovu kojeg je ta kompanija u obavezi da održava 1,94 hiljade kilometara.

- Za održavanje je angažovano preko 55 kamiona, 18 utovarivača, 11 specijalnih mašina, 15 hiljada kubika rizle, a u toku je nabavka osam hiljada tona soli za zimsku službu - kazali su iz Uprave.

Oni su podsjetili da su u periodu od 2016. do ove godine završeni ili su u toku projekti čija je vrijednost 390 mil EUR.

- Kroz program redovnog održavanja državnih puteva realizovano je 36 mil EUR, kroz program investicionog presvlačenja državnih puteva asfaltom je presvučeno oko 200 kilometara magistralnih i regionalnih puteva u vrijednosti od 11 milEUR, dok je kroz kapitalni budžet realizovano 105,5 miliona - saopštili su iz Uprave i dodali da je u toku realizacija projekata u vrijednosti 235,3 mil EUR.

Predstavnici Uprave za saobraćaj su podsjetili da je od 2016. godine završena, između ostalog, rekonstrukcija puta Podgorica - Cetinje - Budva u dužini od 60 kilmetara i izgrađena dva bulevara - Donja Gorica i od Budve do Bečića.

Ugovorena vrijednost tih radova iznosila je 35,9 mil EUR.

U prethodnom četvorogodišnjem periodu obavljena je i rekonstrukcija puta Ilino Brdo - Vilusi u dužini od 4,8 kilometara sa izgradnjom treće trake dužine 700 metara. Ugovorena vrijednost radova iznosila je 2,5 mil EUR.

Obavljena je i rekonstrukcija puta Cetinje - Njeguši u dužini od 16,3 kilometara, koja je bila vrijedna10,2 mil EUR, kao i rekonstrukcija regionalnog puta Slijepač most - Pljevlja, dionica Crkvice - Vrulja u dužini od 11,2 kilometara, vrijedna 4,75 mil EUR.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija

Data saglasnost na projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, objasnio je da povećanje energetske efikasnosti znači ekonomičnije i racionalnije korišćenje resursa. - Povećanje energetske efikasnosti možemo doživjeti kao značajno sredstvo kako da smanjimo naše mjesečne izdatke po osnovu utrošene električne energije - rekao je Mujović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.