NavMenu

Najavna konferencija regionalnog projekta CREATIVE@CBC 28. oktobra

Izvor: Mina Petak, 23.10.2020. 15:43
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Matej Kastelic/shutterstock.com)Ilustracija
Asocijacija za demokratski prosperitet (ADP) Zid organizovaće u srijedu najavnu konferenciju regionalnog projekta pod nazivom Razvoj prekogranične mreže za saradnju kreativnih industrija - CREATIVE@CBC.

Konferencija će se, kako su kazali iz ZID-a, baviti temama poput sinhronizacije politika inovacija, podržavajućim ekosistemima za razvoj i primjenu inovacija, potencijala kreativnih industrija i tržišnih izazova za afirmaciju inicijativa.

Projekat CREATIVE@CBC osmišljen je od vodećih razvojnih organizacija u Bosni i Hercegovini (BiH), Hrvatskoj i Crnoj Gori, agencija PREDA i SIMORA i ADP Zid.

- Planirano je da projekat podstakne ekonomski razvoj kroz podršku fizičkoj infrastrukturi i pristupu znanjima, kroz nove tehnologije, metodologije za podsticanje inovativnih procesa i olakšavanje međusektorske veze kreativnih industrija i drugih sektora prekogranične ekonomije - navodi se u saopštenju.

Projekat će podstaći interakcije "kreativnih" zajednica koje se sastoje od grupa preduzeća, pojedinaca, start up kompanija, preduzetnika, programera, free lancera, istraživača, studenata, obrazovnih institucija i građana na prekograničnom nivou, koncentrišući se na olakšavanje procesa razvoja inovativnih proizvoda i usluga.

- Tokom perioda implementacije, od juna ove do maja 2022. godne, partnerski gradovi Prijedor, Sisak i Podgorica osjetiće direktan uticaj projektnih aktivnosti, dok dugoročno gledano, projekat namjerava da doprinese širem prekograničnom području - dodaje se u saopštenju.

Projekat je kofinansiran sredstvima EFRR i IPA II fondova Evropske unije.

Odlukom o kofinansiranju projekata i programa nevladinih organizacija za prošlu godinu projekat je finansijski podržan sredstvima crnogorskog Ministarstva javne uprave.

Ukupna vrijednost projekta je 595,2 hiljade EUR.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.