NavMenu

Bella Boka nastavlja sa promo plovidbama od Kotora do Perasta - U planu kupovina novih brodova za dodatne linije

Izvor: Mina Četvrtak, 22.10.2020. 12:19
Komentari
Podeli
Perast (Foto: Pixabay.com/pixelRaw)Perast
Kompanija Bella Boka, koja u Crnoj Gori dvije godine u pilot fazi razvija projekat Đir za čistu Boku, pokrenula je prije mjesec i po promo besplatnu liniju na relaciji Kotor – Perast.

Korisnici su, uglavnom ovdašnji stanovnici, a plovidba se obavlja uz poštovanje epidemioloških mjera.

Pandemija je promijenila planove kompanije za ovu sezonu, pa je tako odložena kupovina novih brodova i pokretanje novih linija kroz zaliv, prenosi Radio Jadran.

Ipak, početkom ljeta, takozvani "cleaner", treće plovilo flote Bella Boka, učestvovalo je u ekološkim akcijama u zalivu.

Promo besplatne vožnje bile su način da "pokažu" da nijesu odustali od projekta, ali da nastavak zavisi od razvoja situacije sa koronavirusom.

Generalni menadžer kompanije, Rikardo Bonetti, kazao je gostujući u studiju Radija Jadran, da je u međuvremenu na brodu Elettra završen servis, pa je to plovilo trenutno u funkciji.

- Graciana je i dalje na servisu i trebalo bi da bude u pogonu od marta naredne godine - rekao je Bonetti.

On je, kada je riječ o brodovima, naveo da su završili neke modifikacije na baterijama i motoru Elettre i pokrenuli manje ture, kako bi ga spremili za sljedeću sezonu.

- Trenutno radimo servis na Graciani kako bismo poboljšali motor. Prošle godine imali smo mnogo problema sa strujom i kada to završimo, Graciana će biti spremna - kazao je Bonetti.

U kompaniji su zbog nepovoljne epidemiološke situacije odlučili da "odlože" realizaciju programa, što ne znači da su odustali od projekta, već će se naredni koraci usklađivati sa situacijom.

- I dalje želimo da kupimo jedan ili dva broda, u zavisnosti od situacije, koju pratimo konstantno. Ukoliko bude moguće, tokom zime ćemo organizovati neke promotivne ture u manjem obimu. Više je faktora od kojih to zavisi – vrijeme, epidemija, kao i stanje u kojem će brodovi biti. Ali nadam se da ćemo uspjeti da imamo manje ture, uključujući Herceg Novi i Tivat. O tome ćemo donijeti odluku kad servis na Graciani bude gotov - objasnio je Bonetti.

Plan im je da od marta naredne godine ponovo pokrenu već ustaljene linije po voznom redu po kojem su saobraćali prošlog ljeta.

Kad je riječ o novim brodovima, u kompaniji nekoliko različitih ponuda od nekoliko brodogradilišta u inostranstvu i tragaju za najboljim rješenjem, naročito kad je riječ o baterijama koje "pokreću" brodove.

- Imamo u ovom trenutku tri ponude brodogradilišta iz Crne Gore, Turske i Srbije. Sljedećih mjesec ili dva donijećemo odluku. Trenutno sam najviše zadovoljan tehničkim propozicijama i kvalitetom brodova u turskom brodogradilištu - dodao je Bonetti.

Besplatne vožnje trajaće dok vremenski uslovi budu dozvoljavali, s obzirom da je interesovanje veliko, o čemu će odluke donositi na sedmičnom nivou.

Na ulazu u brod dijele besplatne maske, postavljeno je sredstvo za dezinfekciju, a putnike upozoravaju da moraju držati distancu.

Bonetti je rekao da se nada da će sljedeću nautičku sezonu, u martu, početi po ustaljenom rasporedu – četiri ili pet dnevnih linija na relaciji Tivat – Herceg Novi, kao i dva puta na relaciji Kotor – Perast.

U slučaju da kupe novi brod, biće iskorišćen za liniju Tivat – Luštica, dok bi eventualno drugi novi brod saobraćao od Tivta do Perasta.

Takođe, nada se da će do naredne sezone imati bolju saradnju sa lokalnim upravama u Kotoru, Tivtu i Herceg Novom, kao i sa novom Vladom.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija

Data saglasnost na projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, objasnio je da povećanje energetske efikasnosti znači ekonomičnije i racionalnije korišćenje resursa. - Povećanje energetske efikasnosti možemo doživjeti kao značajno sredstvo kako da smanjimo naše mjesečne izdatke po osnovu utrošene električne energije - rekao je Mujović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.