NavMenu

Plantaže u proteklih 13 godina ostvarile bruto dobit od 32 mil EUR

Izvor: Mina Četvrtak, 22.10.2020. 09:18
Komentari
Podeli
(Foto: Google StreetView/Screenshot)
Kompanija 13 jul Plantaže u prethodnih 13 godina ostvarila je bruto dobit od 32 mil EUR, odnosno godišnje oko 2,7 mil EUR, saopštila je izvršna direktorica Plantaža Verica Maraš.

- Za proteklih 13 godina, koliko sam bila na poziciji izvršnog direktora, kao autentično svjedočanstvo moga rada i ostvarenih kompanijskih rezultata Plantaže ostvarile prihod više od 400 mil EUR - kazala je Maraš.

Od toga je, kako je navela, više od 180 mil EUR na inostranim tržištima u skoro 40 država svijeta.

Prema riječima Maraš, u proteklih 13 godina, proizvedeno je preko 260 miliona kilograma (kg) vinskog i stonog grožđa, 15 miliona kg breskve, 190 miliona flaša vina i prirodnih rakija.

Maraš je dodala da je takođe proizvedeno više od jednog miliona kg ribe i preko pet miliona komada loznih kalemova.

- Investirano je 42 miliona EUR i podignuto preko 800ha novih zasada vinograda, voćnjaka i maslina - kazala je Maraš.

Kako je navela, u budžet države i lokalnih samouprava uplaćeno je više od 110 mil EUR poreza, doprinosa i drugih dažbina.

- Time su isplaćene obaveze za u prosjeku preko 1,2 hiljade zaposlenih na mjesečnom nivou, sa prosječnom neto zaradom od preko 700 EUR i sa značajno poboljšanom kvalifikacionom strukturom zaposlenih u korist visoko stručnog kadra - rekla je Maraš.

Ona je poručila da su njen rad i ostvareni rezultati bili usmjereni na očuvanje i jačanje kompanijskog brenda i podizanje životnog standarda zaposlenih.

Maraš je, kako je ranije saopšteno, zatražila od Odbora direktora Plantaža da je razriješe funkcije izvršnog direktora te kompanije iz, kako je navela, objektivnih razloga, koji se prvenstveno i isključivo odnose na novonastale okolnosti.

- Okolnosti se odnose na nedavne političke promjene koje su nastupile nakon parlamentarnih izbora i koje izvjesno i očekivano moraju imati za posljedicu i moje razrješenje sa ove funkcije - kazala je Maraš.

Ona je za novog izvršnog direktora predložila Miroslava Vukovića, direktora Sektora pravnih i opštih poslova.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.