NavMenu

Konzorcijumu Briv-Nemesis koncesija za valorizaciju Zadužbine Ljubatovića u Risnu - U planu hotel sa četiri zvjezdice i memorijalna soba

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 28.09.2020. 15:57
Komentari
Podeli
Kotor (Foto: Pixabay.com/ravisimo)Kotor
Vlada Crne Gore donijela je odluku o dodjeli koncesije za valorizaciju nepokretnog kulturnog dobra Zadužbina Ljubatovića u Risnu konzorcijumu Briv - Nemesis iz Kotora.

- Predmet koncesije je valorizacija nepokretnog kulturnog dobra Zadužbine Ljubatovića na teritoriji Opštine Kotor, kroz njegovo finansiranje, upravljanje i održavanje u skladu sa koncesionim aktom - navodi se u odluci.

Period trajanja koncesije je 30 godina nakon datuma početka radova, a uključuje i vremenski period potreban za pripremni period, rekonstrukciju predmetnog kulturnog dobra koji se procjenjuje na 12 mjeseci, kao i operativni period poslovanja u trajanju od 29 godina.

- Dodjela koncesije podrazumijeva rekonstrukciju, održavanje i korišćenje zadužbine. Rekonstrukcija podrazumijeva izradu tehničke dokumentacije i svih neophodnih dokumenata za prijavu građenja, izvođenje radova na rekonstrukciji kulturnog dobra i infrastrukture sve do izdavanja potvrde o završetku radova - navodi se.

U skladu sa važećom planskom dokumentacijom, na predmetnoj lokaciji planiran je objekat u funkciji turizma-hotel visoke kategorije, minimum 4*.

- U okviru objekta predviđena je memorijalna soba porodice Ljubatović, koja će imati u potpunosti rekonstruisan enterijer iz vremena gradnje Zadužbine sa artefaktima iz porodičnog i istorijskog arhiva, kao i naselja Risna - navodi se.

Za dobijeno pravo koncesije na valorizaciju predmetnog kulturnog dobra koncesionar plaća koncesionu
naknadu koja se sastoji iz fiksnog i varijabilnog dijela.

- Iznos fiksnog dijela koncesione naknade je 1.000 EUR, a varijabilni 15% od ostvarene neto dobiti privrednog društva za posebne namjene (DPN) koje će obavljati koncesionu djelatnost. Varijabilni dio koncesione naknade će se obračunavati i od strane koncesionara plaćati poslije proteka perioda od godine dana od datuma početka poslovanja - navodi se u dokumentu

Koncesiona naknada se umanjuje za iznos naknade koji koncesionar plaća Javnom preduzeću za upravljanje Morskim dobrom, po osnovu korišćenja nepokretnosti namijenjenih kupalištima, u skladu sa Pravilnikom o bližim uslovima u pogledu uređenosti i opremljenosti, vrstama i uslovima korišćenja kupališta na moru i propisima kojima se reguliše zakup stvari u državnoj imovini.

- Precizniji rokovi, način uplate naknade, kao i ostali uslovi korišćenja prava utvrdiće se ugovorom o koncesiji. Ugovor o koncesiji u ime koncedenta zaključuje i potpisuje ministar kulture u roku od 15 dana, od dana stupanja na snagu ove odluke - zaključuje se u objavljenom dokumentu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži počinje sledeće nedelje

Naredne sedmice počeće izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži u Ulcinju, prenosu portal Ul-Info. - U subotu, 6. aprila, biti svečano postavljen kamen-temeljac za turistički kompleks Otrant Reefs na Velikoj plaži. Najavljeno je da će se ovaj kompleks prostirati na preko 40.000 kvadrata, te da će imati dva hotela sa 5 zvjezdica i 23 vile, te brojnim drugim pratećim sadržajima uz Port Milenu - prenosi portal.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.