NavMenu

Uskoro postavljanje čelične konstrukcije na novom pješačkom mostu na Morači - Završetak radova do septembra 2021.

Izvor: eKapija Petak, 25.09.2020. 12:04
Komentari
Podeli
(Foto: Unsplash/Oleg Gratilo)
Radovi na pješačkom mostu na Morači koji će povezati staro postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda sa novim, u okviru izgradnje Sistema za prečišćavanje otpadnih voda u Podgorici odvijaju se po predviđenom planu, saopšteno je iz PG Biroa.

Trenutno se izvode radovi na prvom od tri dijela čelične konstrukcije koju će most imati, a postavljena je pomoćna skela preko koje će se ta konstrukcija i montirati.

- Ova faza radova trajaće do sredine oktobra. Nakon toga slijedi montaža limova i izrada spregnute konstrukcije ploče mosta, izrada ograde mosta, montaža hidrotehničkih i elektro instalacija na mostu. Svi ovi radovi bi trebalo da budu završeni do kraja tekuće godine, nakon čega će se raditi na izgradnji preostale infrastrukture - navodi se u sapštenju objavljenom na gradskom sajtu.

Vrijednosti ovog dijela projekta izgradnje Sistema za prečišćavanje otpadnih voda u Podgorici iznosi 1,9 mil EUR, a planirano je da bude završen do septembra 2021. godine.

- Imajući u vidi da je izvođač radova kompanija Bemax, vjerujemo da će svi radovi biti završeni i prije ugovorenog roka - navode iz Glavnog grada.

Podsjećaju i da će most biti dugačak 125 metara, sa najvećim rasponom od 75 metara i širok 6.4 metra. Jedan kraj izlazi na Ulicu 8. Marta kod Hemomonta, a drugi na Ulicu Vukašina Markovića. Most će, osim za prenos hidrotehničkih instalacija sa desne na lijevu obalu rijeke, služiti i kao pješačka zona, imaće dvije biciklističke staze i biće prilagođen osobama sa invaliditetom.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Objavljen novi poziv za zemljište u biznis zoni Babića Polje u Mojkovcu - Budućim investitorima obezbijeđene značajne olakšice

Opština Mojkovac objavila je novi javni poziv za zakup zemljišta u okviru biznis zone Babića Polje. U zakup se daje parcela površine 1.904 m2, na period od 10 godina sa mogućnošću produđenja na još 10 godina. Kako je navedeno, otvaranje biznis zone planirano je za potrebe podsticanja investicija i otvaranja novih radnih mjesta.Za potencijalne investitore za poslovanje u biznis zoni Opština je obezbijedila i određene olakšice. To je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.