NavMenu

Uređenje ribnjaka i mrijestilišta na rijeci Breznici u gradskom parku u Pljevljima - Nakon rekonstrukcije moguć i uzgoj konzumne ribe

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 20.07.2020. 09:03
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: ivanovskyy/shutterstock.com)Ilustracija
U toku je izvođenje radova na objektu ribnjaka i mrijestilišta na rijeci Breznici u pljevaljskom gradskom parku, koji je SRK Lipljen dobio na korišćenje od Opštine Pljevlja.

Ribnjak je namijenjen uzgoju mlađi autohtone potočne pastrmke i lipljena, koja je namijenjena poribljavanju voda crnomorskog slivnog područja. Sa uvođenjem novih spoljnih bazena i novog i ekonomičnijeg korišćenja vode stvoriće se uslovi da u jednom dijelu ribnjaka bude moguć i uzgoj konzumne ribe za potrebe građana Pljevalja, saopšteno je na opštinskom sajtu.

- Do sada je urađena obnova i rekonstrukcija ribnjaka koja je obuhvatila zamjenu dovodne i odvodne instalacije za vodu, poboljšanje sanitarnih uslova u mrestilištu kroz rekonstrukciju i oblaganje plastikom kadica za inkubaciju ikre i uzgoj mlađi, sanacija vodovodne i kanalizacione isntalacije i elektroinstalacija, rekonstrukcija krova i kancelarijskog prostora - navodi se u saopštenju.

Trenutno se izvode radovi na rekonstrukciji spoljnih bazena - dovodnih kanala i zamjena ventila svih odvodnih kanala, odnosno postavljanje nove vodovodne instalacije i regulatora visine vode u bazenima. Ovim poslovima, u odnosu na raniji način funkcionisanja zbog problema ljetnjeg vodostaja u Breznici, biće primjenjen i ekonomičniji način korišćenja vode.

- Dosadašnjim ulaganjima adaptaciju mrestilišta, pored Opštine Pljevlja, pomogli su Rudnik uglja AD Pljevlja i Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore. Ribnjak trenutno upošljava tri lica, a projektom akvakulture koji je izradio Prirodno-matematički fakultet iz Podgorice planirano je da bude samoodrživ nakon treće godine funkcionisanja - ističu iz opštine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.