NavMenu

Čarter sa 95 radnika CRBC-a za dionicu Smokovac-Mateševo stigao u Crnu Goru

Izvor: Mina Srijeda, 03.06.2020. 15:34
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Akhmad Dody Firmansyah1/shutterstock)Ilustracija
Prvi čarter sa 95 radnika kineske China Road and Bridge Corporation (CRBC), koja realizuje prioritetnu dionicu autoputa od Smokovca do Mateševa, stigao je u Crnu Goru, potvrđeno je agenciji Mina-business iz kompanije.

- Na taj način je počeo proces povratka kineskih radnika u Crnu Goru kako bi se završio projekat izgradnje prioritetne dionice autoputa - kazali su iz kompanije.

Svi radnici su prije kretanja u Crnu Goru testirani na koronavirus, a CRBC je odlučio da ih, iako to nije bilo propisano, stavi u sedmodnevnu izolaciju.

Prema informacijama agencije Mina-business, čarter je realizovan za 17 dana u koordinaciji crnogorskih ministarstava vanjskih poslova i saobraćaja i China Communications Construction Company (CCCC), matične kompanije CRBC-a.

Čarter je krenuo iz Tianjina, susjednog grada Pekinga, a radnike je na aerodromu ispratio prvi sekretar ambasade Crne Gore u Kini, Damir Šabanović.


U narednom periodu se očekuje i povratak preostalih radnika.

Prije izbijanja epidemije koronavirusa, oko 400 kineskih radnika je otišlo u Kinu, iz koje se, zbog mjera koje su uslijedile, nijesu mogli vratiti na gradilišta u Crnu Goru.

Auto-put je prema ranijim najavama trebalo da bude završen u septembru, ali će se taj rok najvjerovatnije prolongirati.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija

Početak gradnje glavnog prostrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Podgorici očekuje se u septembru

Kraj trećeg kvartala, a to je septembar je novi rok za početak gradnje glavnog prostrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Direktor Vodovoda Aleksandar Nišavić kaže da je toku finalizacija glavnog projekta posrtojenja te da očekuju da će do kraja ovog mjeseca biti revidiran. - Nakon što projekat bude revidovan sledeći korak je održavanje javne rasprave i dobijanje dozvole za gradnju od nadležnih institucija. To je nešto što

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.