NavMenu

Bijenale arhitekture u Veneciji odloženo za maj 2021.

Izvor: eKapija Srijeda, 20.05.2020. 08:31
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: mighty chiwawa/shutterstock.com)Ilustracija
Zvanično otvaranje Bijenala arhitekture u Veneciji odloženo je za maj 2021. godine, saopštio je predsjednik Bijenala Roberto Čikuto na sastanku koji je održan 18. maja 2020. putem interaktivne onlajn komunikacije. Na sastanku su učestvovali organizatori Bijenala arhitekture u Veneciji (La Biennale di Venezia) i preko 200 predstavnika iz 62 planirane zemlje učesnice ovogodišnje 17. međunarodne izložbe.

Kako je ranije najavljeno, Bijenale arhitekture u Veneciji je prema prvobitnom planu trebalo da bude otvoreno 23. maja 2020, ali je zbog situacije prouzrokovane pandemijom Covid-19, postavljen novi termin otvaranja, 29. avgusta 2020. i u skraćenom trajanju izložbe na tri mjeseca.

- U interaktivnoj onlajn komunikaciji organizatora Bijenala i predstavnika zemalja učesnica, saopšten je novi datum otvaranja 17. Međunarodne izložbe arhitekture u Veneciji, 22. maj 2021. godine, u trajanju izložbe od šest mjeseci, do 21. novembra 2021. Ovu odluku podržali su predstavnici zemalja učesnica - saopšteno je iz Ministasrtva održivog razvoja i turizma.

Iz Ministarstva podsjećaju da su izabrani predstavnici Crne Gore na ovogodišnjem bijenalu arhitekture u Veneciji, glavni državni arhitekta u MORT-u i komesar Dragan Vuković, kustos doc. dr Svetlana K. Perović sa Arhitektonskog fakulteta Univerziteta Crne Gore i izlagači Vasilija Abramović, Ruairi Glin i Parker Hejl, sa vodećeg fakulteta arhitekture u svijetu, Univerzitetskog koledža u Londonu (UCL-University College London).
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.