NavMenu

Nagrada za inovacioni centar OTP banke - Razvoj inovativnih ideja u finansijskom sektoru

Izvor: Mina Utorak, 12.05.2020. 10:30
Komentari
Podeli
(Foto: eKapija)
Svjetski magazin Global Finance drugu godinu zaredom dodijelio je inovacionom centru OTP banke, OTP LAB-u nagradu za najbolje laboratorije za finansijske inovacije.

Iz banke je saopšteno da je, na prestižnom međunarodnom nivou, panel stručnjaka nagradio OTP LAB zajedno sa inovacionim centrima 34 globalne korporacije poput Barclays, Boston Consulting Group, Citibank, Commerzbank, PayPal, UBS i Wells Fargo.

Magazin Global Finance redovnom dodjelom nagrada odaje priznanje najuspješnijim bankama i ostalim pružaocima finansijskih usluga u raznim kategorijama.

Generalni direktor OTP-a, Peter Csanyi, kazao je da ta priča o uspjehu šalje sjajnu poruku i predstavlja dobar primjer kako OTP banka podržava razvoj i realizaciju dobrih ideja sa ciljem da omogući klijentima bankarske grupe blagovremeni pristup poslednjim inovacijama koje povećavaju pogodnosti u svakodnevnom korišćenju bankarskih usluga.

- Takav uspjeh na međunarodnom nivou potvrđuje da je banka donijela dobru odluku kada je prije tri godine osnovala OTP LAB - dodao je Csanyi.

Direktor sektora za inovacije u OTP-u, Andrss Fischer, smatra da je osvajanje nagrade izvanredno postignuće, i da će takođe dati novi podsticaj i motivaciju za kontinuirane napore.

- U trenutnoj situaciji posebno je važno omogućiti našim klijentima još komforniji i bezbjedniji pristup našim servisima i upoznati ih sa najnovijim tehnologijama. Dobar primjer je automatizovano rešenje koje je u roku od samo tri sedmice razvio OTP LAB tim za robotsku automatizaciju procesa. Bez ikakve manuelne intervencije, rješenje omogućava obradu izjava desetina hiljada klijenata koji su se opredijelili za moratorijum na otplatu kredita - rekao je Fischer.


OTP Banka je osnovala OTP LAB prije tri godine sa ciljem da podrži proces realizacije inovativnih ideja svojih zaposlenih, i radi sa startap kompanijama, inovativnim tehnološkim kompanijama i obrazovnim institucijama u potrazi za pionirskim rešenjima i mogućnostima.

- Dinamičnim radom i ubrzavanjem procesa digitalizacije, OTP LAB prikuplja i primjenjuje razvojne ideje u banci i šire, i u periodu od tri godine od osnivanja postao je vodeći inovacioni centar. Interesovanje za međunarodni program saradnje bankarske grupe sa startap kompanijama raste kako među članicama naše bankarske grupe tako i širom globalne start up zajednice - dodaje se u saopštenju.

U okviru OTP startap partnerskog programa, banka je do sada uspostavila veze sa preko 850 startap kompanija i pokrenula pilot projekte sa više od 30 kompanija. Program nudi platformu, fizičku lokaciju i, kada je potrebno, ljudske i finansijske resurse i učešće eksperata OTP banke u realizaciji ideja.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.