NavMenu

Bivša fabrika Galenike u Zagaraču izdata u zakup - Konoplja za medicinske svrhe prerađivaće se i u okolini Danilovgrada?

Izvor: Mina Četvrtak, 09.04.2020. 15:53
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Ivana Vuksa)Ilustracija
Stečajni upravnik Galenike Crna Gora, Veselin Perišić, izdao je bivšu fabriku tog preduzeća u Zagaraču investitorima koji su se početkom ove godine prijavili na tender Prijestonice Cetinje za davanje u zakup nepokretnosti bivšeg Oboda, saznaju Vijesti.

Konzorcijum koji čine kanadska kompanija Eviana Health Corporation i crnogorske firme Montenegro Bio Science i Ramel, kako je ranije saopšteno iz Prijestonice, baviće se uzgojem industrijske konoplje i ekstrakcijom ulja CBD-a iz njenog cvijeta.

Izvori Vijesti tvrde da će se konoplja za medicinske svrhe prerađivati i u Zagaraču u Opštini Danilovgrad, kao i da se o zakupu fabrike sa Perišićem dogovarao predstavnik investitora iz kompanije Montenegro Bio Science.

Zakupac se navodno ranije interesovao i za kupovinu te fabrike.

Vijestima iz Privrednog suda nije odgovoreno kome je, kada i pod kojim uslovima izdat taj dio imovine Galenike u stečaju.

Perišić je 11. februara oglasio prodaju bivše fabrike za proizvodnju ljekova u Zagaraču i još nekoliko poslovnih prostora Galenike, ali je stečajni sudija Blažo Jovanić uvažio prigovor finansijske institucije Heta, glavnog povjerioca u stečajnom postupku i naložio upravniku da odloži drugu prodaju tog dijela imovine.

Prema oglasu, procijenjena pokretna i nepokretna imovina Galenike u Zagaraču iznosila je 817.805,3 EUR, a početna prodajna cijena je bila 654.244,32 EUR.

Heta potražuje od Galenike 2,7 mil EUR zbog nevraćenog kredita, od čega je priznato oko 1,8 mil EUR, a za 900.000 EUR kamate je povedena parnica.

Galenika je u stečaju od 8. jula prošle godine na zahtjev Poreske uprave (PU) zbog duga za poreze i doprinose od oko 2,6 mil EUR. Povjerioci su prijavili da im to preduzeće ukupno duguje oko devet miliona.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.